Kontakt meglerSelge bolig - steg for stegPriserVerdivurdering
Skissebilde

Selge bolig - steg for steg

Slik selger du din bolig med Møremegling

Steg 1

Verdivurdering

En verdivurdering vil gi deg en pekepinn på den økonomiske siden ved å selge boligen. Kontakte oss for en gratis og uforpliktende verdivurdering. Under befaringen kan vi også gi gode råd om hva som vil lønne seg å gjøre med boligen før et eventuelt salg.

Verdivurdering

Steg 2

Forberedelse til salg

Unngå store og dyre oppussingsjobber, det lønner seg sjelden. Ta et kritisk blikk innvendig og utvendig, og sett opp en liste over feil og mangler som enkelt kan rettes opp.

Oppussing

Steg 3

Egenerklæring og tilstandsrapport

Som selger har du plikt til å opplyse både megler og potensielle
kjøpere om eiendommens tilstand. Dette gjøres ved å fylle ut et egenerklæringsskjema, slik blir din kjennskap til eiendommen er godt dokumentert.

I tillegg skal det gjennomføres en uavhengig tilstandsrapport. Dette gjøres normalt av et takseringsfirma. Til sammen gir dette den beste garantien for et problemfritt salg av boligen.

-

Steg 4

Fotografering

Gode bilder er viktig – derfor samarbeider vi med flinke og effektive fotografer som vet hvordan de kan få akkurat din bolig til å skinne. Megleren din sørger for skreddersydde fotopakker for å få frem både egenskapene og potensialet i hjemmet ditt. Slik vil potensielle kjøpere kunne se for seg boligen som sitt drømmehjem.

Leilighet

Steg 5

Markedsføring

Vi skreddersyr markedspakker for din bolig, slik får du nødvendig materiell for annonsering og markedsføring av boligen. Vi kontakter også potensielle kjøpere gjennom vårt kjøperregister.

Soverom

Steg 6

Visning

Når det er tid for visning anbefaler vi at hjemmet ser ut som det gjorde på bildene i annonsen. Megleren tar seg av alt det praktiske under visningen, og det er ikke nødvendig at du er tilstede. Når visningen er gjennomført vil megleren ta kontakt for å gi deg en tilbakemelding på hvordan det gikk.

Megler på visning

Steg 7

Budrunde

Dersom flere kjøpere er interessert i boligen din, vil megler jobbe for å sette salget i bevegelse. Megler koordinerer bud og informasjon mellom alle involverte, og sørger for at alt går riktig for seg. Under denne fasen bør du som selger være tilgjengelig for raske avklaringer og vurderinger.

Par ser på pc

Steg 8

Salg

Når boligen blir solgt organiserer vi et kontrakstmøte der salget blir signert og formalisert av selger og kjøper. Vi ordner med det som trengs av papirer, tinglysning og avgifter, og tilslutt utbetaling til deg. Målet er at det skal være så enkelt som mulig for deg som selger.

Salgsmøte

Er du klar for å selge?

Da hjelper vi deg gjerne!

Finn din megler eller legg igjen ditt navn slik at en av våre dyktige meglere kan ta kontakt for å avtale veien videre.