Slik gjør du boligen attraktiv
Tore Magerøy er eiendomsmegler hos Møremegling i Molde, og har gjennom årene lært noen triks fra interiørspesialister om hvordan du kan gjøre boligen din attraktiv før salg og visning. Foto: Ma Ortiz

Selge bolig:

Slik gjør du boligen attraktiv

Lys, åpen og luftig. Det er stikkord for å gjøre boligen din attraktiv før salg og visning.
Av Sparebanken Møre |

- Førsteinntrykket er viktig. Det kan du gi bare en gang. For å pirre boligkjøperens interesse – sørg for at det blir tatt gode bilder. De er viktige, forteller Tore Magerøy.

Tore er eiendomsmegler i Møremegling, og har gjennom årene lært noen triks fra interiørspesialister om hvordan du kan gjøre boligen attraktiv.  Her er Tores tips for å få mest mulig for boligen din.

Målgruppe
- Tenk målgruppe. Hvem tror du er potensielle kjøpere? Er det eldre, unge eller barnefamilier? Det handler om å finne en stil eller fremheve praktiske løsninger som appellerer til riktig målgruppe.

Oppussing
- Dette er ofte det store spørsmålet. Vår anbefaling er å reparere store og synlige feil, men spar deg for store, dyre oppussinger av kjøkken og bad. Det vil sjelden lønne seg. Utfør heller enkel, rimelig oppussing og enkle kosmetiske grep som å skifte håndtak eller knotter. Det må ikke se nytt ut, men det må se velstelt ut. Er gulvet skadet kan det være smart å skifte. Gulv er viktig for førsteinntrykket.

Stil og maling
Du trenger ikke å vise frem et trendy hjem, men har du en spesiell stil er det fornuftig å tone denne ned før fotografering og visning.

- Boliger med ekstreme fargevalg kan gi et så spesielt førsteinntrykk at mange mister interessen. Har du veldig spesielle vegger: Mal over! Velg en lys, nøytral farge. Det vil gjøre rommene mer harmoniske. En «rød tråd» gir helhet og en god balanse. 

Førsteinntrykket er viktig. Det kan du gi bare en gang. For å pirre boligkjøperens interesse – sørg for at det blir tatt gode bilder. Foto: Tone Molnes
Førsteinntrykket er viktig. Det kan du gi bare en gang. For å pirre boligkjøperens interesse – sørg for at det blir tatt gode bilder. Foto: Tone Molnes

Rydd, rydd og rydd
- De fleste av oss har for mye. Rydd bort alt overflødig før fotografering og visning. Kanskje bør du fjerne godstolen, eller andre store tunge møbler for å skape følelse av mer rom. Ta bort mørke gardiner for å slippe inn mest mulig lys og utsikt.

- Fjern personlige ting og fotografier. Husk på at det ikke er hjemmet ditt du skal selge, men en potensiell kjøpers fremtidige hjem.

Tomme leiligheter
- Vår erfaring er at tomme leiligheter virker mindre attraktive på foto og i prospekter. Ikke alle klarer å se for seg hvordan en bolig «kan bli». Vurder om du vil style boligen.

Uteområde og inngang
- Uteplassen skal få potensielle kjøpere til å drømme om å sitte akkurat her ute og nyte livet. Rydd. Fjern overflødige utemøbler. Sørg for at verandaen eller uteplassen virker størst mulig - og koselig. - Stell busker og bed - ikke la det se ut som et villnis. Klipp plenen, fjern bossdunker fra inngangsparti. Gjør inngangspartiet innbydende, pynt gjerne med blomster og lykter.

- Sørg for at entreen er ryddig og ikke overfylt av ting og tang, klær og sko.

Nye øyne ser bedre hvilke endringer som kan få boligen til å fremstå mer attraktiv. Be om tips og hjelp fra noen i familie eller vennekrets som har interesse for interiør og design. Foto: Tone Molnes
Nye øyne ser bedre hvilke endringer som kan få boligen til å fremstå mer attraktiv. Be om tips og hjelp fra noen i familie eller vennekrets som har interesse for interiør og design. Foto: Tone Molnes

Før visning
- Vask vinduene. Blanke flater skal skinne, komfyr, bad, dusj, vifte og ventilatorer skal være grundig rengjorte. Et ryddig og skinnende førsteinntrykk appellerer. Det får de fleste av oss til å tenke at da er også resten av boligen på stell.

- Kast søppelposer, vask grundig i skapene under vasken for best mulig lukt. Skift lyspærer som ikke virker. Friske blomster og levende lys gir stemning og skaper en fin atmosfære. Husk rene håndduker og god lukt på badet. Husdyr bør ikke være til stede. Fjern matskåler og hunde- eller kattesenger.

Nye øyne
- Nye øyne ser bedre hvilke endringer som kan få boligen til å fremstå mer attraktiv. Be om tips og hjelp fra noen i familie eller vennekrets som har interesse for interiør og design, eller du kan kjøpe hjelp fra en spesialist. Det kan også være smart å ta noen foto selv etter at du har gjort endringer. Det er lettere å se på bilder hvordan det vil bli i prospektet. 

Lykke til!