Saksegjerdet 3, 6456 Skåla

Eieform: selveier
Boligtype: Enebolig
Soverom: 3
Primærrom: 293m²
Bruksareal: 347m²
Energimerking: E
Byggeår: 1979
Tomt: 1395m²
Knr: 1502
Gnr: 118
Bnr: 43
Prisantydning: 3.950.000,-
Ligningsverdi: 1.164.941,-
KommunaleAvgifter: 22.800,-
Eiendomstype
Enebolig
Prisantydning

3 950 000

 kr
+ Omkostninger
293/347 m²
3
1979

Beskrivelse

For fullstendig informasjon om boligen, bestill prospekt fra Møre Eiendomsmegling.
Fasiliteter
balkong/terrasse, peis, parkett, barnevennlig, garasje, off. vann og kloakk, utsikt, båtplass, hage, bademuligheter, fiskemuligheter, turterreng

Beliggenhet
Eiendommen ligger et drøyt steinkast fra sjøen og har flott utsikt. Nærheten til fjorden, og ikke minst medfølgende båtplass, gir flotte muligheter for aktiviteter både i og ved sjøen. Mange fine turmuligheter i nærområdet. Ca 700 m til Skålasenteret med butikk og bensinstasjon, og ca 2,7 km til skole og barnehage. Kun ca 15 minutters kjøring til Molde sentrum.

Inneholder
1. etasje:
Entre/gang med trapperom, 3 soverom, kjøkken, stue med utgang til stor veranda, wc, bad og trapperom til kjeller øst.

Kjeller:
Hall, kjellerstue, hobbyrom/sportsrom (brukes i dag som soverom), vaskerom, hobbyrom under garasje, rom med "hybelkjøkken", mellom gang øst, mellom gang vest og wc. I tillegg 2 boder og kjølerom.

Carport / overbygget inngangsparti og garasje. Båtplass i småbåthavn medfølger.

Standard
Sammendrag fra takstmann:

Rapporten omhandler en enebolig som ble oppført i tiden mellom 1976 og 1979, tatt i bruk i 1979 i følge registrerte opplysninger i EDR.
Med unntak av påbygget carport mot nord i 2005 med samtidig skifte av taktekking, fremstår boligen hovedsakelig som opprinnelig oppført. Dette gjelder både tekniske anlegg, innredninger, våtrom og kjøkken.
Boligen er jevnlig og godt vedlikeholdt.

Det avdekkes i utgangspunktet ikke større feil eller mangler utover det som er å anse som normalt i henhold til alder og normal slitasje. Alder på 39 år tilsier at man i henhold til normale levetidsbetraktninger langt på veg har oppnådd normal brukstid på en rekke sentrale bygningskomponenter. Tilstandsgrader er i stor grad relatert mot alder og normal brukstid i dette tilfellet.

Det ble foretatt kontroll med fuktindikator i kjøkken og våtrom, samt stikkprøver utsatte steder i boligens underetasje og 1. etasje. Det ble registrert fukt i nedre del av vegg - nærmere bestemt i gulvlist i syd/vestre del av bod vest i kjeller, samt i tilsvarende område under trapp til hobbyrom øst og langs vegg nord og øst i hobbyrom. Det er godt synlig hvor dette er og det var utslag på 30 - 60 % relativ fuktighet (RF) som er relativt vått tre. Ellers ikke unormal fukt i kontrollerte områder, men det var noe flekkvise utslag i rom med belegg/bar betong.
Påforede vegger i rom under terreng har diffusjonssperre. Dette medfører at tilstand/eventuell fukt i konstruksjon bak diffusjonssperre ikke lar seg avdekke uten ytterligere undersøkelser. Tilstand i lukket del av konstruksjon er derav ikke mulig å vurdere; kun visuelt av overflater. Mer fukt i skjulte deler av veggkonstruksjon kan ikke utelukkes. I nedkant av stuevindu vest og på veggoverflate i samme område er det spor som tyder på at det har vært fukt. Kan være lekkasje på utvendig vindsperre som er årsak.

For øvrig anmerkninger og feil/mangler vises det til nærmere beskrivelser og vurderinger under de respektive poster for detaljer vedr. tilstand i tilstandsrapporten.

Kjøkken:
Star innredning fra byggeår. Benker og overskap med standard skrog og glatte, trefolierte fronter. Barløsning mot spisestue. Laminat benkeplate, flis mellom benker og skap. Stål benkebeslag med oppvaskkum og skyllekar. Ventilator med avkast til yttervegg. Det er opplegg for løse hvitevarer.

Kjøkkeninnredning "rom med hybelkjøkken":
Enkel innredning med standard skrog og glatte trefinerte fronter. En malt front. Laminat benkeplate med nedfelt stål oppvaskkum/skyllekar.


Bad 1. etasje:
Hovedsakelig originalt bad fra byggeår. Innredning med standard skrog og malte fronter. Laminat benkeplate med nedfelt porselensservant. Gulvmontert wc, badekar med hånddusj. Opplegg for vaskemaskin. Våtromstapet på vegg, vinylbelegg på gulv. Malte takplater. Belegg på gulv og vegg er skiftet en gang etter oppføring.

Toalettrom 1. etasje:
Vinyltapet på vegg, vinyl på gulv, malte takplater. Porselensservant og gulvmontert wc.

Toalettrom kjeller:
Panelplater på vegg, vinyl på gulv, skyggepanel i tak. Vegghengt servant og gulvmontert wc.

Vaskerom kjeller:
Stål skyllekar på vegg. Opplegg for vaskemaskin. Enkelt dusjkabinett. Noen faste veggskap. Panel og malt murpuss på vegg, epoxy på murgulv, skyggepanel i tak.

Gulv:
Eik parkett i stue. Ellers teppe og vinylbelegg. Alt originalt bortsett fra parkett i stue (1999) og belegg på bad (skiftet en gang etter byggeår).

Vegger:
1. etasje: Panelplater i gangareal og del av stue. Ellers platekledde vegger med tapet, vinyltapet og malt tapet/strie. Skiftet tapet i bad en gang etter oppføring, og stue er malt. Ellers originale overflater.

Kjeller: Natur og lakkert panel. Panelplater i hobbyrom/sportsrom. Malt mur på 3 vegger i vaskerom.

Innvendige himlinger:
1. etasje: Malte takplater.

Kjeller:
Natur og lakkert skyggepanel.

Vinduer:
1. etasje: Trevinduer med to-lags isolerglass. Ett vindu i stue vest har 3-lags isolerglass.
Kjeller: Trevinduer med to-lags isolerglass mot syd. Kobla vinduer mot nord.
Alle vinduer i bygningen - med unntak av ett vindu i stue vest er fra byggeår.

Taktekking:
Decra stålpanner på lekter over bærende undertak med original pappshingel som
undertaks membran.

Informasjon er hentet fra tilstandsrapport og det henvises til denne for utfyllende informasjon. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med fullstendig rapport, da dette kun er et utdrag. Tilstandsrapporten følger vedlagt.

Det elektriske anlegget ble ifølge Istad Nett sist kontrollert i 2002. Det forelå den gang ingen pålegg på anlegget.

Det er ifølge Molde kommune ikke registrert avvik/anmerkninger på fyringsanlegget til denne eiendommen.

Oppvarming
1. etasje:
Varmekabler i bad. Eldre/original vedkamin i stue som også har oljebrenner, men oljetank for denne er fjernet. Panasonic luft varmepumpe i stue, ny i ca år 2006.
Panelovner i entre/gang og soverom.


Underetasje:
Varmekabler i gulv i hall, kjellerstue og hobbyrom/sportsrom. I tillegg er det lagt en sløyfe fra hall inn i wc. Peis med innsats i kjellerstue.

Varmekilder ikke spesifikt funksjonstestet av takstmannen - utover at varmekabler i bad, samt varmepumpe som var i drift under befaringen.
Varmekabler i gulv har passert normal brukstid. Varmepumper har normal brukstid opp mot 15 år.

Løpende kostnader
Innboforsikring, bygningsforsikring, strøm etc. Dette er utgifter som vil variere med avtale og forbruk.

Byggemåte (bebyggelse)
Tradisjonell bolig med underetasje av mur og en boligetasje av trekonstruksjon over. Saltak av tre. Garasje integrert i boligens 1. etasje og carport som påbygg mot nord.

Ferdigattest/brukstillatelse
Det foreligger ikke ferdigattest for bygget, men midlertidig brukstillatelse datert 02.10.1979 er vedlagt salgsoppgavens bilag. I tillegg foreligger det godkjente byggetegninger som også er vedlagt.

Vedlagte tegninger stemmer ikke overens med dagens planløsning. Evt avvik mellom godkjente tegninger og dagens bruk er kjøpers risiko og ansvar.

Parkering
Garasje er integrert i boligen. Det er carport foran inngangsparti, og innkjørsel har plass til flere biler.

Adkomst
Se kart. Det vil bli skiltet av Møre Eiendomsmegling ved felles visning.

Tomt
Stor, selveiet tomt på ca 1395 m². Tomten er sydvendt og opparbeidet med plen og hage. Asfaltert adkomst / gårdsplass.

Regulering
Boligen ligger i område regulert til boligformål. Utsnitt av reguleringsplan med tilhørende kart og bestemmelser samt kommuneplan er vedlagt fullstendig salgsoppgave med bilag.

I nærområdet:
Tillatelse gitt til utvidelse av veranda (2016), se vedlagte fasadetegninger. 118/16: Godkjent oppføring av garasje (2014).

Vei, vann, avløp
Eiendommen er tilknyttet offentlig veg, vann og avløp. Eiendommen har vannmåler. (Privatpersoner kan få dette dersom de ønsker, selv om vannet er kommunalt.)

Tinglyste rettigheter
Se grunnbok; ingen tinglyste rettigheter.

Diverse
Vedlagt erklæring datert 20.07.1976; vann-/kloakkledning fikk legges over eiendommen 118/1 mot at ledningen ligger under frostfri dybde. All skade som ved ledningsanlegget måtte påføres eiendommen er brukeren av anlegget ansvarlig for.

Det er lagt rør over nedre del av tomten fra eiendom i vest.

Tillatelse til oppføring av påbygg over hovedtrapp (2005) er ifølge kommunepapirene ikke ferdigmeldt.

TV; parabol/satelitt. Det er forberedt for fiber; rør er lagt inn til grunnmur.

Selger opplyser at båtplassen er ca 2,2 m bred, og godt skjermet i havna.

Adgang til utleie
Eiendommen kan fritt leies ut. Vær da oppmerksom på eventuell skatt av leieinntekter, og mulig gevinstbeskatning ved et senere salg.

Overtakelse
Etter avtale med eier.

Avhendingsloven
Eiendommen overdras slik den fremstår ved besiktigelse. Selger fraskriver seg ansvar i henhold til avhendingsloven § 3-9. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann før bud inngis. Brosjyre om ?Lov om avhending av fast eiendom? kan fås av megler.

Boligkjøperforsikring
Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Det er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Betalingsbetingelser
1) Kjøpesum samt omkostninger innbetales pr. overtakelsesdato.
2) Skriftlig finansieringsbekreftelse må fremlegges senest ved kontraktsmøte.

Omkostninger
1) Dokumentavgift til Staten, 2,5% av kjøpesummen, samt
2) kr 525,- i tinglysingsgebyr for skjøte og kr 199,- for grunnboksattest.
3) Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter; kr 525,- pr. stk.
4) Boligkjøperforsikring kr 11 100,- (valgfritt).

Ansvarlig megler
Jorunn Rekdal

Fullstendig informasjon om boligen
Møre Eiendomsmegling oppfordrer alle interessenter til å innhente fullstendig prospekt for å få all tilgjengelig informasjon om eiendommen.
Dette vil gi deg det beste grunnlaget for å vurdere om akkurat denne eiendommen er den riktige for deg.
Vi gjør oppmerksom på at nettannonsen ikke nødvendigvis inneholder all praktisk og juridisk informasjon.

Kontakt megler eller last ned salgsprospektet direkte.

Jorunn Rekdal

Jorunn Rekdal


Eiendomsmegler MNEF

 
Saksegjerdet 3