Kvam Terrasse 16 B, 6411 Molde

Eieform: andel
Boligtype: Leilighet
Soverom: 3
Primærrom: 82m²
Bruksareal: 113m²
Energimerking: E
Byggeår: 1982
Tomt: 16805m²
Knr: 1502
Gnr: 22
Bnr: 30
Prisantydning: 2.450.000,-
Ligningsverdi: 586.073,-
AndelFellesgjeld: 225.815,-
AndelFellesutgifter: 5.050,-
Eiendomstype
Leilighet
Prisantydning

2 450 000

 kr
+ Omkostninger
82/113 m²
3
1982

Beskrivelse

For fullstendig informasjon om boligen, bestill prospekt fra Møre Eiendomsmegling.
Fasiliteter
balkong/terrasse, parkett, barnevennlig, kabel-tv, garasje, off. vann og kloakk, utsikt, bademuligheter, turterreng

Beliggenhet
Kvam Terrasse Borettslag ligger ca 4 km vest for Molde sentrum, med flott utsikt over fjord og fjell. Butikk, barnehage og barneskole med lekeområder i kort gangavstand. Samtidig er det kort gåavstand til badestrand, småbåthavn og marka. Gang- sykkelveg og gode bussforbindelser til sentrum.

Denne spesifikke leiligheten ligger sør i borettslaget og har nydelig utsikt. Butikk og kunstgressbane ligger veldig nært.

Inneholder
Vindfang, gang, kjøkken, stue med utgang til stor terrasse, bad, wc, vaskerom og 3 soverom (det største brukes i dag som spisestue). I leiligheten er det også 2 boder, hvorav den ene i dag brukes som walk-in closet. I tillegg en meget romslig bakkjeller, oppdelt i to store boder.

Biloppstillingsplass i felles garasjanlegg.

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggteknisk forskrift og/eller mangler godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken.

Oppgitt areal er hentet fra vedlagte tilstandsrapport datert 06.03.2018 utført av Nils Henrik Malme.

Standard
Utdrag fra tilstandsrapport;
Rapporten omhandler en andelsleilighet i terrassebygg. Bygningen er oppført i betong og bindingsverk og oppføringsår er 1982. Pulttak av tre. Normal boligstandard. Bad oppusset for ca 6 år tilbake.

Det ble ikke avdekket vesentlige feil eller mangler i boligen utover normale forhold som følge av normal bruk og alder. Vaskerom har oppnådd normal brukstid, og bør påregnes oppgradering i tiden fremover. I bakkjeller er det åpen grunn med både synlig fjell og løsmasser. Det var ingen fukt å registrere på befaringsdag, og det opplyses å være tørt der. Dette rommet benyttes i hovedsak som kjeller/redskaps bod og fungerer greit til det formålet. Alle forhold og eventuelle avvik beskrives og vurderes under de respektive poster. Det ble utført kontroll med fuktindikator i kjøkken, bad/wc, samt stikkprøver ellers. Det var ingen unormal fukt å registrere

Kjøkken:
Innredning fra midt på 90 tallet. Benker og overskap med standard skrog og hvite glatte folierte fronter med kantlist av tre. Laminat benkeplate med nedfelt dobbel stålkum. Mellom benk og skap er det flis. Opplegg for løse hvitevarer. Ventilator med kanal ut til yttervegg.

Bad:
Baderomsinnredning med hvite, glatte fronter i høyglans utførelse. Hvit heldekkende servantplate. Veggdusj med innfellbare dusjvegger av klart glass. Ny innredning og garnityr for 6 år tilbake. Helsveiset vinyl belegg. Plast sluk. Varmekabler i gulv. Det er tilfredsstillende fall/høydeforskjell i gulv mellom topp sluk og topp gulv ved terskel. Fallet er lagt lokalt i våtsone.

Toalettrom:
Gulvmontert wc og vegghengt servant, originalt utstyr. Malt glassfiberstrie på vegg, vinylbelegg på gulv.

Vaskerom:
Opplegg for vaskemaskin. Stålkar på vegg. Tørketrommel har flexi kanal med avkast til kjellerrom. (Se tilstandsrapport.) Opprinnelig ventilasjon med naturlig avtrekk over tak er inntakt. Tilluft fra dørspalte. Originalt vinylbelegg fra byggeår. Plast sluk. Tilfredsstillende, lokalt lagt fall i gulv.

Gulv:
Parkett i vindfang, gang og stue. Laminat i ett soverom. Vinylbelegg i øvrige rom.

Vegger:
Platekledde vegger av gips med tapet, malt tapet/strie og tapet. Våtromsplater i bad.

Innvendige himlinger:
Malt glatte plater og malte takplater.

Vinduer:
Trevinduer med to-lags isolerglass, nye i 2004.

Taktekking:
Tekket med asfalt papp. Ny taktekking i 2004.

Informasjon er hentet fra tilstandsrapport og det henvises til denne for utfyllende informasjon. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med fullstendig rapport, da dette kun er et utdrag. Tilstandsrapporten følger vedlagt.

Oppvarming
Boligen har elektrisk oppvarming med varmekabler i stue, bad og wc. Ellers panelovner der det er varmekilder.

Styreleder BRL/sameie
Kvam Terrasse Borettslag, organisasjonsnummer 950 798 637.
Borettslaget er under forretningsførsel av MOBO.
Styreleders navn er Arnt Rune Raudsand, tlf 922 46051.

Dyrehold krever styrets godkjennelse. (Kattehold forbys. Det kan søkes om tillatelse til innekatt.) Se husordensregler §4.

Dugnad må påregnes.

Vedtatte påkostninger i borettslaget: Det skal asfalteres og opprettes nye løsninger for avfall. Ifølge styreleder antar man at dette ikke vil påvirke felleskostnadene.

Borettslaget har førsteprioritets pant i andelen med inntil to ganger folketrygdens grunnbeløp, jf brl § 5-20.

Kjøper godkjenner husordensregler og vedtekter som bindende for seg, og er informert om at borettslagslovens bestemmelser kommer til anvendelse på eierforholdet.

Sikringsfond
Borettslaget er tilknyttet sikringsfond gjennom selskapet Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS. Det vil si at borettslaget er sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader.

Borettslag som har tegnet seg forsikring kan si opp avtalen innen 1. desember med virkning fra kommende årsskifte. Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av forsikringen gjøres av borettslagets generalforsamling.

Forsikringsselskapet kan til enhver tid si opp en avtale med forsikringstaker dersom forsikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs forsikring. Forøvrig gjelder forsikringslovens regler.

Eieform beskrivelse
Borettslag er regulert av bestemmelsene i borettslagsloven, samt borettslagets vedtekter. Borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget. Andelen gir andelseier borett til en bestemt bolig i borettslaget. En andelseier kan som utgangspunkt ikke eie mer enn én andel i borettslaget, og en andelseier må være en fysisk person.
Den enkelte andelshaver hefter ikke direkte ovenfor borettslagets kreditorer for borettslagets gjeld, men kan likevel bli indirekte ansvarlig ved at øvrige andelseiere må dekke renter og avdrag på borettslagets felles lån dersom en andelseier ikke overholder sine forpliktelser. For krav på felleskostnader og øvrige krav i tilknytning til andelen har borettslaget førsteprioritets pant i hver andel med inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp, jf brl § 5-20.
Dersom en andelshaver på tross av advarsel misligholder sine plikter vesentlig, kan borettslaget pålegge andelshaveren å selge sin andel, jf brl § 5-22. Borettslaget er tilknyttet MOBO. Når en andel overdras har de øvrige andelseierne (samt
medlemmer i boligbyggelaget) forkjøpsrett. Forkjøpsretten vil bli avklart etter at akseptert bud foreligger og kjøper er godkjent av styret i borettslaget. Kjøper bærer selv risikoen for godkjenning.

Vilkår fellesgjeld
Spesifisering av lån;

DNB Bank ASA
Rentesats pr 06.02.2018: 1,89% pa.
Andel av saldo: 225 816
Siste termin: 31.03.2034
Serielån, flytende rente, løpetid 18,5 år.

Løpende kostnader
I tillegg til felleskostnader vil det påløpe utgifter til innboforsikring og strøm. Dette er utgifter som vil variere med avtale og forbruk. Kommunale avgifter er inkludert i fellesutgiftene.

Byggemåte (bebyggelse)
Leilighet over ett plan i terrassebygg. Bygningen er oppført av plasstøpt betong og bindingsverk av tre. Pulttak av tre.

Ferdigattest/brukstillatelse
Det foreligger ikke ferdigattest for bygget, men midlertidig brukstillatelse datert 18.03.1982 ligger vedlagt salgsoppgavens bilag.

Parkering
Biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg. Gjesteparkering.

Adkomst
Se kart. Vi anbefaler visningsdeltakere å parkere på parkeringsplassen lengst nord i borettslaget. Det vil bli skiltet av Møre Eiendomsmegling ved felles visning.

Tomt
Felles tomt med asfalterte kjøre- og parkeringsarealer. Etablerte grøntarealer med beplantning mellom blokkene.

Regulering
Boligen ligger i område regulert til boligformål. Utsnitt av kommuneplan og reguleringsbestemmelser til reguleringsplan med tilhørende kart og bestemmelser er vedlagt fullstendig salgsoppgave med bilag.

Vei, vann, avløp
Eiendommen har adkomst via kommunal veg og er tilknyttet offentlig vann og avløp.

Tinglyste rettigheter
Se vedlagt grunnbok.
Dagboksnr 1281 (Erklæring/avtale), tinglyst 06.02.1981 ligger vedlagt.

Diverse
Endring av vedtekter pkt.5, vedtatt 6. april 2017;
Den enkelte andelseier skal holde boligen og annet areal som holder boligen til, inkludert terrasse/veranda med boder, i forsvarlig stand. Se vedlagt "Organisasjonsplan og styringsdokument for Kvam Terrasse Borettslag" sak 5.1 for detaljer rundt vedlikehold.

Borettslaget har eget aktivitetshus som kan leies mot et lite honorar. Se nærmere informasjon i vedlagt "Organisasjonsplan og styringsdokument for Kvam Terrasse Borettslag".

Adgang til utleie
Utleie/fremleie av andelen kan skje på gitte vilkår med styrets godkjennelse. Se nærmere om reglene i borettslagsloven kap. 5, borettslagets husordensregler § 7 og borettslagets vedtekter punkt 4-2.

Overtakelse
Etter avtale med eier, ca 4. kvartal 2018. Dog tidligst etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere og medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er gitt. I.h.t. lov om borettslag tar dette 20 dager fra melding om salget gis.

Avhendingsloven
Eiendommen overdras slik den fremstår ved besiktigelse. Selger fraskriver seg ansvar i henhold til avhendingsloven § 3-9. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann før bud inngis. Brosjyre om ?Lov om avhending av fast eiendom? kan fås av megler.

Boligkjøperforsikring
Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Det er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Betalingsbetingelser
1) Kjøpesum samt omkostninger innbetales pr. overtakelsesdato.
2) Skriftlig finansieringsbekreftelse må fremlegges senest ved kontraktsmøte.

Omkostninger
I tillegg til kjøpesummen betaler kjøperen for overføring av andel kr 430,-, pantenoteringsgebyr kr 430,- og attestgebyr kr 199,-. Boligkjøperforsikring kr 4 100,- ( valgfritt).

Ansvarlig megler
Jorunn Rekdal

Husleien inkluderer
Avdrag andel felles gjeld: kr 1 158,-
Renter andel felles gjeld: kr 414,-
Driftskostnader: kr 3 069,-
KabelTV/Internett
(Komplett 30): kr 409,-
Felleskostnader totalt: kr 5 050,-

Fellesutgifter inkluderer: Kommunale avgifter, vedlikehold, kabel-TV, forsikringer (ikke innbo), energi/strøm fellesarealer, styrehonorar, revisjon, forretningsførsel og forvaltning, øvrig vedlikehold, andre driftskostnader mm. Se vedlagt resultatregnskap for nærmere spesifisering.

Fullstendig informasjon om boligen
Møre Eiendomsmegling oppfordrer alle interessenter til å innhente fullstendig prospekt for å få all tilgjengelig informasjon om eiendommen.
Dette vil gi deg det beste grunnlaget for å vurdere om akkurat denne eiendommen er den rette for deg.
Vi gjør oppmerksom på at nettannonsen ikke nødvendigvis inneholder all praktisk og juridisk informasjon.

Kontakt megler eller last ned salgsprospektet direkte.

Jorunn Rekdal

Jorunn Rekdal


Eiendomsmegler MNEF

 
Kvam Terrasse 16 B