Gjerdevegen 30, 6487 Harøy

Eieform: selveier
Boligtype: Enebolig
Soverom: 3
Primærrom: 189m²
Bruksareal: 197m²
Energimerking: F
Byggeår: 1977
Tomt: 1266m²
Knr: 1546
Gnr: 8
Bnr: 166
Prisantydning: 2.250.000,-
Ligningsverdi: 412.951,-
KommunaleAvgifter: 9.175,-
Eiendomstype
Enebolig
Prisantydning

2 250 000

 kr
+ Omkostninger
189/197 m²
3
1977

Beskrivelse

For fullstendig informasjon om boligen, bestill prospekt fra Møre Eiendomsmegling.
Fasiliteter
balkong/terrasse, peis, barnevennlig, rolig område, garasje, hage

Beliggenhet
Eiendommen ligger på Gjerde, like vest for kommunesenteret Steinshamn på Harøy i Sandøy kommune. Skole og barnehage ca en km unna. Det er kort veg til kommunens servicefasiliteter.

Inneholder
1. etasje:
BRA ca 108 m². P-rom ca 106 m².
Vindfang, bad, gang, 2 soverom, kjøkken, stue, toalettrom og bod.

Underetasje:
BRA ca 89 m². P-rom ca 83 m².
Vindfang, trapperom/gang, stue med kjøkkenkrok, bad, mellomgang, kontor, vaskerom, soverom og 2 boder.

Lasermåling innvendig viser areal på 89 m² BRA. Måling på tegning gir et areal på 91 m². Avviket kan være påforede vegger i deler av rom nord. I tillegg til dette er det en mulighet for å etablere redskapsbod under veranda der det er ett stort åpent rom med grus/løsmasser på dekke.

Kryploft:
Kun for inspeksjon. Ikke målbart.

I følge eier som som bekreftes på tegning er det fjernet en del av bærevegg i hall i underetasje. Dette er søknadspliktig tiltak. Det er ikke forelagt dokumentasjon på at dette er omsøkt og godkjent. I kjeller er det innredet mellomgang og kontor i areal som på original tegning er oppført som boder. Dette er antatt ikke byggemeldt. Ny eier tar over ansvaret for disse forholdene.

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggteknisk forskrift og/eller mangler godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken.

Oppgitt areal er hentet fra vedlagte tilstandsrapport datert 04.12.2017, utført av Takst og Eiendomsrådgivning AS.

Standard
Eiendommen består av enebolig oppført i 1976/77, samt en frittliggende garasje.

Boligen er i rimelig original stand med unntak av påbygd inngangsparti i 1992, samt at bad i begge plan ble oppgradert henholdsvis på 90-tallet (1. etasje) og på 2000-tallet (underetasje). Kjøkkeninnredningen ble skiftet på 90-tallet.
Takstmannen avdekket ikke vesentlige skader eller mangler utover det som kan forventes ut fra alder og normale aldersbetingede forhold.

I sammendraget nevner han likevel følgende:
I vaskerom og en av bodene (mest i en bod) ble det registrert grunnfukt i deler av ytre deler av gulv ut mot grunnmur samt i grunnmur. Dette underbygger at drenssystem er svekket.
Det har vært nødvendig å spyle opp avløpsrør 3-4 ganger i siste eiers eietid. Det betyr at det kan være forhold med bunnledninger som har skade eller feil, se under VVS i tilstandsrapport.
Begge bad er helt eller delvis flislagt av tidligere eier. Det er ikke fremlagt dokumentasjon på membran.
I verandadekke vest er det en del rustsprengt armering. Godt synlig under dekket. På veranda syd er det rustsprengt rundt stålstendere for rekkverk som er murt ned i dekket. Selve stenderne er dårlige og må skiftes. Også en del treverk i rekkverk er dårlig. Vedovn i kjellerstue er for nært pipe og for nært treverk.

Dette er et utdrag av anmerkninger, og både disse og øvrige forhold beskrives og vurderes under de respektive poster i tilstandsrapporten. For at ny eier skal kunne danne seg et godt bilde av eiendommens tilstand og hva som må kunne forventes av fremtidig vedlikehold, utskiftninger/påkostninger er det blant mange ting viktig å sette seg inn i forholdet til tilstandsgrader (TG) og det som er angitt som normal levetid for de ulike bygningskomponentene.

Kjøkken 1. etasje:
Benker og overskap med laminatskrog og fronter i heltre eik. Laminat benkeplate med nedfelt stål oppvaskkum og beslag. Flis mellom benk og skap. Integrert komfyr og keramisk platetopp, samt oppvaskmaskin. Kjøkkenventilator har dårlig avtrekk og bør skiftes.

Det er kun integrerte hvitevarer som følger med eiendommen. Dette avviker fra bransjenormen.

Kjøkken underetasje:
Kjøkkenbenk og ett overskap med standard skrog og malte folierte fronter. Heltre benkeplate med stål oppvaskkum.

Det er kun integrerte hvitevarer som følger med eiendommen. Dette avviker fra bransjenormen.

Bad 1. etasje:
Keramiske fliser på gulv med varmekabler, keramiske fliser til bystninghøyde på vegger samt i dusjsone. Malt tapet over fliser. Malte takplater i himling. Baderomsinnredning med heltre skrog og fronter av furu med lakkert overflate. Heldekkende servantplate. Badekar med frontplate og veggdusj/hånddusj. Veggdusj i dusjnisje med sidehengslet dør av klart glass. Det er avvik vedrørende fallforhold i gulv mot sluk, se tilstandsrapport.

Bad underetasje:
Flislagt bad med varmekabler, malte takplater i himling. Baderomsinnredning med standard skrog og hvite glatte fronter. Servant, veggdusj med innfellbare dusjvegger og gulvmontert wc. Det er mangelfull tetting rundt rørgjennomføring for blandebatteri i dusj. Mangelfull tilluft og derav noe lavt luftskifte.

Toalettrom 1. etasje:
Flislagt gulv med varmekabler, malt plate og tapet på vegger og malte takplater i himling. Gulvmontert wc og vegghengt servant.

Vaskerom:
Glattpusset malt betonggulv, malte glattpussede vegger og panel natur i himling. Plastskyllekar på vegg. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Mangler ventilasjon.

Gulv:
I 1. etasjen er det flis i vindfang og bad, parkett i stue, kjøkken og gang og laminat i soverom. I underetasjen er det flis i hall, vindfang og bad, epoxybelegg i vaskerom, vinylbelegg i boder, parkett i mellomgang og kontor og lakkert tregulv i kjellerstue.

Vegger:
I 1. etasjen er det platekledde vegger med tapet/malt tapet, brystningspanel i vindfang og flis i deler av bad. I underetasjen er det panel natur i kjellerstue og hall, malt skyggepanel i mellomgang og kontor, malt mur i boder og vaskerom, platekledde vegger med tapet og brystningspanel i soverom og flis i bad.

Innvendige himlinger:
I 1. etasjen er det malte takplater.
I underetasjen er det malte takplater og panel.

Vinduer:
I 1. etasjen er det 3-lags isolerglass i stue, ellers 2-lags. Minst to av de store stuevinduene er punktert. Skiftet vindu i kjøkken, alle soverom og bad i 2011. I underetasjen er det trevinduer med 2-lags isolerglass. Flere vinduer fra byggeår er nær TG3. Verandadør skiftet i soverom i 2011 og stue i 2016.

Taktekking:
Bølgeeternitt fra byggeår. Det er ikke montert forskriftsmessig feiestige.

Informasjon er hentet fra tilstandsrapport, og det henvises til denne for utfyllende informasjon. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med fullstendig rapport, da dette kun er et utdrag. Tilstandsrapporten følger vedlagt.

Oppvarming
Elektrisk.
I 1. etasjen er det vedovn og luft/luft varmepumpe i stue.
Varmekabler i bad, vindfang og toalettrom.

I underetasjen er det varmekabler i bad og i del av hall.
Vedovn i kjellerstue.

Vedovn i kjellerstue er for nær pipe og for nært brennbart materiale. I kjøkken er kjøkkeninnredning for nær pipe.

Løpende kostnader
Innboforsikring, bygningsforsikring, strøm etc. Dette er utgifter som vil variere med avtale og forbruk.

Byggemåte (bebyggelse)
Enebolig med underetasje av mur og en boligetasje av trekonstruksjon over. Valmtak av tre.

Frittliggende garasje oppført med ringmur av Leca og betonggulv mot grunn. Over mur er det enkelt bindingsverk som er platekledd innvendig. Valmtak av tre som er tekket med metallpanner. Strøm og lys innlagt. Leddporter av tre. Elektriske portåpnere på begge.

Ferdigattest/brukstillatelse
Det foreligger ferdigattest for boligen, datert 09.05.1978.
Det foreligger ferdigattest for innredning av hybelleilighet, datert 07.09.1979.

Vedlagte tegninger stemmer ikke overens med dagens planløsning.

Parkering
Dobbelgarasje. Det er også plass til å parkere foran garasjen.

Adkomst
Se kart.

Tomt
Eiet tomt på ca 1 266 m², opparbeidet med plen og hage. Delvis grus og delvis asfaltert gårdsplass.

Regulering
Eiendommen ligger i regulert område, og er godkjent utnyttet til boligformål. Utsnitt av kommuneplan og utsnitt av reguleringsplan med bestemmelser for Storhaugberget ligger vedlagt.

Vei, vann, avløp
Offentlig vann.
Avløp går til privat septiktank, med antatt overløp til grunn eller grøft i terreng mot syd. Tømming i kommunal regi.
Tinglyst vegrett over gnr 8, bnr 4.

Tinglyste rettigheter
Se grunnbok.

Tinglyste heftelser:
Dagboksnsr 3509 - tinglyst 26.08.1966 - Rettighet. Rettighetshaver: Sandøy kommune. Leieavtale.
Dagboksnr 655674 - tinglyst 19.08.2011 - Transport av rettighet til Sandøy kommune fra Harøy vassverk AL.

Tinglyste rettigheter:
Dagboksnr 96033 - tinglyst 04.02.2011 - Bestemmelse om veg.

Adgang til utleie
Boligen er godkjent med hybelleilighet i underetasje.
Hele eiendommen kan fritt leies ut. Vær da oppmerksom på eventuell skatt av leieinntekter, og mulig gevinstbeskatning ved et senere salg.

Overtakelse
Etter avtale med eier.

Avhendingsloven
Eiendommen overdras slik den fremstår ved besiktigelse. Selger fraskriver seg ansvar i henhold til avhendingsloven § 3-9. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann før bud inngis. Brosjyre om ?Lov om avhending av fast eiendom? kan fås av megler.

Boligkjøperforsikring
Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Det er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Betalingsbetingelser
1) Kjøpesum samt omkostninger innbetales pr. overtakelsesdato.
2) Skriftlig finansieringsbekreftelse må fremlegges senest ved kontraktsmøte.

Omkostninger
1) Dokumentavgift til Staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
2) kr 525,- i tinglysingsgebyr for skjøte og kr 199,- for grunnboksattest.
3) Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter; kr 525,- pr. stk.
4) Boligkjøperforsikring kr 11 100,- (valgfritt)

Fullstendig informasjon om boligen
Møre Eiendomsmegling oppfordrer alle interessenter til å innhente fullstendig prospekt for å få all tilgjengelig informasjon om eiendommen.
Dette vil gi deg det beste grunnlaget for å vurdere om akkurat denne eiendommen er den rette for deg.
Vi gjør oppmerksom på at nettannonsen ikke nødvendigvis inneholder all praktisk og juridisk informasjon.

Kontakt megler eller last ned salgsprospektet direkte.

Heidi Oterhals

Heidi Oterhals


Eiendomsmegler MNEF

 
Gjerdevegen 30