Holane 47, 6060 Hareid

Eieform: selveier
Boligtype: Leilighet
Soverom: 3
Primærrom: 82m²
Bruksareal: 82m²
Byggeår: 2014
Tomt: 813m²
Knr: 1517
Gnr: 46
Bnr: 118
Prisantydning: 2.100.000,-
Ligningsverdi: 600.535,-
Lånetakst: 1.900.000,-
Verditakst: 2.100.000,-
AndelFellesutgifter: 400,-
KommunaleAvgifter: 12.672,-
Eiendomstype
Leilighet
Prisantydning

2 100 000

 kr
+ Omkostninger
82/82 m²
3
2014

Beskrivelse

For fullstendig informasjon om boligen, bestill prospekt fra Møre Eiendomsmegling.
Fasiliteter
balkong/terrasse, peis, barnevennlig, rolig område, garasje, off. vann og kloakk, sentralt

Beliggenhet
Leiligheten ligger barnevennlig til i rolig nabolag på Holstad, med omkringliggende bebyggelse som består av eneboliger og leiligheter. Det er kort veg til barnehage, skoler, idrettsanlegg og Hareid sentrum.

Inneholder
Leiligheten har ligger i byggets 2.etasje og har samlet BRA/P-rom 82m². Leiligheten inneholder stue, kjøkken og gang i åpen løsning, 3 soverom, bad og vaskerom. Fra stuen er det utgang til veranda på ca. 10m² som er delvis overbygd. Det er også takoverbygg ved inngangsdøren.
Det tilhører en del av carport til leiligheten samt en låsbar sportsbod i bakkant av parkeringsarealet. Boden har innlagt stikkontakt og lys.

Standard
Leiligheten er lys og moderne. Stuen er i lyse farger, har store vindusflater og utgang til veranda. Stue og kjøkken er i åpen løsning og har plass til spisebord. Kjøkkeninnredningen har hvite, glatte skapfronter og benkeplate av laminat med nedfelt vaske og platetopp. Det er integrert komfyr og opplegg til oppvaskmaskin. Kun integrerte hvitevarer medfølger i salget. Mellom overskap og benkeplate er det montert fliser med dekor trykk. Badet har flis på gulv og moderne våtromsplater på veggene i klassiske farger. Rommet er innredet med vegghengt wc, dusjkabinett med høye kanter nederst og baderomsinnredning med servant, underskuffer og speil med lys over. Leiligheten har også et praktisk vaskerom med våtromsplater på veggene og fliser på gulvet. Her er det laget til med røropplegg for vaskemaskin og stikkontakt til tørketrommel.
Overflatene ellers i leiligheten har hovedsakelig malte takplater i himlingen, laminat på gulv og malte panelplater og tapet på veggene.

Teknisk installasjon:
Rør-i-rør
Balansert ventilasjon

Informasjon er hentet fra verdi- og lånetakst og det henvises til denne for utfyllende informasjon. Det gjøres også oppmerksom på at Verdi- og lånetakst ikke er en tilstandsrapport. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med fullstendig verdi- og lånetakst, da dette kun er et utdrag. Verdi- og lånetakst finnes som vedlegg i fullstendig salgsoppgave med bilag som kan lastes ned eller fås hos megler.

Oppvarming
Det er montert peis på stuen og varmekabler i gulvet på bad og vaskerom. Ellers elektrisk oppvarming via panelovner i de rom hvor dette er montert.

Styreleder BRL/sameie
Det er ikke et formelt sameie. Felles bygningsforsikring (ikke innbo), og hver seksjon betaler egne kommunale avgifter etc. Om det må foretas vedlikehold/reperasjoner som er felles for sameiet blir dette bestemt sammen med de andre seksjonene og hver seksjon betaler da sin del. Dugnad må påregnes. Vedtatte påkostninger/økte fellesutgifter: Ingen kjente. Kjøper er kjent med at eierseksjonslovens bestemmelser kommer til anvendelse på forholdet.

Eieform beskrivelse
Eierseksjonssameiet er regulert av bestemmelsene i eierseksjonsloven, samt sameievedtektene. En eierseksjon er en sameieandel i bebygd eiendom med tilknyttet enerett til bruk av en bolig eller annen bruksenhet i sameiet. Den enkelte sameier rår som en eier over seksjonen. Ingen kan som utgangspunkt erverve mer enn to seksjoner i sameiet.
For felles ansvar og forpliktelser hefter hver sameier i forhold til sin sameiebrøk. Det følger av eierseksjonsloven § 31 at sameiet har panterett i hver seksjon (for krav som følger av sameieforholdet) med inntil to ganger folketrygdens grunnbeløp.
Hvis en sameier tross advarsel vesentlig misligholder pliktene sine, kan styret pålegge vedkommende å selge seksjonen, jf eierseksjonsloven § 38.

Løpende kostnader
I tillegg til felleskostnader vil det påløpe utgifter til innboforsikring, kommunale avgifter og strøm. Dette er utgifter som vil variere med avtale og forbruk.

Kommunale avgifter for denne seksjonen er ca. kr 12.672,- pr år inkluderer vann, avløp, feiing/tilsyn og eiendomsskatt (for året 2018). Av dette utgjør eiendomsskatten ca kr. 3.842,-. I tillegg kommer renovasjon via Søre Sunnmøre Reinhaldsverk kr. 3.927,- pr år (standard renovasjon med henting hver andre uke, for året 2018).

Byggemåte (bebyggelse)
Bygningen ble oppført i 2013/14 med ringmur i betong, yttervegger av bindingsverkkonstruksjon med asfaltplater og liggende/stående bordkledning i malt utførelse og takkonstruksjon i w-takstoler med undertak av taktro og taktekking av papp.
Veranda er oppført i bjelkelagkonstruksjon i tett utførelse med papptekking og trefliser, rekkverk av tre i malt utførelse.
Carporten ble oppført i 2014 med ringmur i betong, yttervegger i bindingsverkkonstruksjon med liggende bordkledning i malt utførelse og takkonstruksjon i w-takstoler med undertak av trefiberplater og taktekking i betongtakstein.
For mer utfyllende informasjon se vedlagt verdi- og lånetakst datert 20.03.2018 skrevet av takstmann Øyvind Tjervåg.

Ferdigattest/brukstillatelse
Det foreligger ikke ferdigattest for bygget, men midlertidig brukstillatelse datert 20.06.2014 er vedlagt salgsoppgavens bilag. Merknader i denne omfatter bl.a. momentene i kontrollerklæringen, melding av ildsted til teknisk etat, utlevering av renovasjonsdunker og montering av husnummer. I tillegg foreligger det godkjente byggetegninger som kan fås ved henvendelse til megler.

Parkering
Leiligheten har fast parkering til en bil i dobbel carport som er felles med seksjonnr 2.

Adkomst
Se kart. Det vil bli skiltet av Møre Eiendomsmegling ved felles visning.

Tomt
Eiet tomt 813,9m² som er felles for sameiets fire seksjoner. Den delen av tomten som er fellesareal er opparbeidet med innkjørsel og parkeringsareal med toppdekke av grus. Resterende del av tomten som er opparbeidet med terrasse/plen er tilleggsareal til seksjonene i 1. etasje.
Seksjonen eier også 1/12 av et realsameie med gnr/bnr 46/124 som er ca. 669,2m². Dette består i hovedsak av veg frem til boligene samt et lite grøntareal i enden av vegen.

Regulering
Boligen ligger i område regulert til småhusbebyggelse i reguleringsplan for Holstad Planteskole og er avsatt til bolig i kommunens arealplan. Tomten til realsameiet hvor seksjonen er medeier er regulert til veg hvor det i dag er veg og lekeområde/friområde for området i enden av vegen. Ihht bestemmelsene skal dette området være lekeområde og utbygges samtidig som området merket med FS2 og FS3 utbygges. Se kart. Utsnitt av reguleringsplan med kart og bestemmelser, matrikkelrapport, samt grunnboksutskrift og takst følger vedlagt.

Vei, vann, avløp
Eiendommen har adkomst via privat veg og er tilknyttet offentlig vann og avløp. Den private vegen er organisert i realsameie hvor denne seksjonens eierbrøk er 1/12. Kostnader til brøyting og vedlikehold av realsameiet må påregnes.

Tinglyste rettigheter
Ingen servitutter eller rettigheter registrert, men utdrag seksjonering, dagboknr 505425 tinglyst 20.06.2014 er vedlagt fullstendig salgsoppgave med bilag. Fullstendig seksjonering kan fås ved henvendelse til megler.

Det er ikke registrert servitutter eller rettigheter på realsameiets grunnbok.

Adgang til utleie
Boligen har ikke egen separat utleiedel men kan leies ut i sin helhet. Vær da for øvrig oppmerksom på eventuell skatt av leieinntekter, og mulig gevinstbeskatning ved et senere salg.

Overtakelse
Etter avtale med eier.

Avhendingsloven
Eiendommen overdras slik den fremstår ved besiktigelse. Selger fraskriver seg ansvar i henhold til avhendingsloven § 3-9. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann før bud inngis. Brosjyre om ?Lov om avhending av fast eiendom? kan fås av megler.

Boligkjøperforsikring
Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Det er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Betalingsbetingelser
1) Kjøpesum samt omkostninger innbetales pr. overtakelsesdato.
2) Skriftlig finansieringsbekreftelse må fremlegges senest ved kontraktsmøte.

Omkostninger
1) Dokumentavgift til Staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
2) kr 525,- i tinglysingsgebyr for skjøte og kr 199,- for grunnboksattest.
3) Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter; kr 525,- pr. stk.
4) Boligkjøperforsikring kr 7 100,- (valgfritt)

Husleien inkluderer
Kr 400,- pr mnd som dekker seksjonens del av bygningsforsikringer (ikke innbo).

Fullstendig informasjon om boligen
Møre Eiendomsmegling oppfordrer alle interessenter til å innhente fullstendig prospekt for å få all tilgjengelig informasjon om eiendommen.
Dette vil gi deg det beste grunnlaget for å vurdere om akkurat denne eiendommen er den rette for deg.
Vi gjør oppmerksom på at nettannonsen ikke nødvendigvis inneholder all praktisk og juridisk informasjon.

Kontakt megler eller last ned salgsprospektet direkte.

Jørn Velle

Jørn Velle


Eiendomsmegler MNEF

 
Holane 47