Ratvikvegen 19 A, 6015 Ålesund

Eieform: selveier
Boligtype: Tomannsbolig
Soverom: 3
Primærrom: 93m²
Bruksareal: 93m²
Energimerking: B
Byggeår: 2012
Tomt: 4358m²
Knr: 1504
Gnr: 45
Bnr: 271
Prisantydning: 3.400.000,-
Ligningsverdi: 809.424,-
Lånetakst: 3.200.000,-
Verditakst: 3.300.000,-
AndelFellesutgifter: 1.100,-
KommunaleAvgifter: 13.600,-
Eiendomstype
Tomannsbolig
Prisantydning

3 400 000

 kr
+ Omkostninger
93/93 m²
3
2012

Beskrivelse

For fullstendig informasjon om boligen, bestill prospekt fra Møre Eiendomsmegling.
Fasiliteter
balkong/terrasse, peis, parkett, rolig område, garasje, sentralt, turterreng

Beliggenhet
Eiendommen ligger i et barnevennlig, nyetablert og attraktivt område i Ratvika i Ålesund kommune. Området ligger fint til i naturskjønne omgivelser mellom Moa og Ålesund sentrum. Det er gode solforhold på eiendommen, og fra stuer, kjøkken og balkong har man fin utsikt mot fjord og fjell. Det er cirka 6 km til Ålesund sentrum og cirka 5,5 km til Moa. Fra eiendommen er det kort vei til barnehage, skole, flotte tur- og badeområder, god offentlig kommunikasjon og flere dagligvarebutikker, samt apotek.

I umiddelbar nærhet er det flott sandstrand, langgrunt og ellers gode badeforhold som benyttes av boligfeltet. Du har også badestrand ved Prinsen rett bortenfor. På Bogneset er det flotte badeområder fra svaberg. Det er også kort vei til kunstgressbane på Ratvika Stadion.

Fra eiendommen er det kort vei til fine turområder enten du liker fine grusbelagte stier eller kuperte turer. Det er cirka 800 meter til foten av Høgnakken. Turen til toppen tar omtrent 30 minutter og gir deg nydelig panoramautsikt mot sentrum og Sunnmørsalpane. Det er også cirka 500 meter til foten av Hatlaåsen som fører deg til Lerstadvannet. Videre er det fine stier og løyper rundt Ratvikvatnet, mot Prinsen og langs Hatlevika fra Bogneset. Kort oppsummert byr nærområdet på mange flotte og varierte turer, lett tilgjengelig for alle!


Dagligvarehandelen kan gjøres ved Kiwi, enten i Hatlane med postfunksjoner eller i Klokkersundet. Det er planlagt ferdigstillelse av Rema 1000 i Ratviksvingen. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det 7-8 minutter med bil, enten du skal til Ålesund sentrum som har det meste en kan tenke seg av service -og kulturtilbud, eller om du tar turen til Moa senterområde som med over 170 butikker er Nordvestlandets største kjøpesenter. Her tilbys det et bredt utvalg av nisjebutikker, dagligvarehandler, bilpleie og et rikt utvalg av spisesteder.

Området gir videre gode muligheter for offentlig kommunikasjon. Det er cirka 250 meter til nærmeste bussholdeplass nært Ratviksvingen, som med bussrute 618 tar deg til sentrum og Moa innen 15 minutter, og som har hyppige avganger. Fra den gamle barneskolen går også rute 624 forbi, som går via Lerstad til Moa. Denne ruten har avgang hver time.

Eiendommen ligger cirka 1,3 km (trygg gåavstand) fra barneskolen i Hatlane. Her har barna flotte uteområder med sjakkspill, paradis, bordtennisbord, buldresteiner, lekeapparat, ballbaner og en kunstig elv til vannlek. I tillegg er klasserommene toppmoderne, skolen har eget auditorium og en flott flerbrukshall. Både Gnist Ratvika og Ratvika barnehage ligger i gåavstand fra eiendommen. Fagerlia Videregående Skole ligger cirka 2,7 km fra eiendommen og byr på yrkesfaglige, så vel som studiespesialiserende studieretninger. Du har også Internasjonale skole ved Nørvasund som ligger ca 900m fra eiendommen.

Inneholder
1. etasje: Entré, stue/kjøkken og vaskerom
2. etasje: Gang, bad og 3 soverom

Oppgitt areal er hentet fra vedlagte tilstandsrapport datert 20.03.2018 utført av Steinar Åkre

Standard
Velkommen til en tiltalende tomannsbolig i et attraktivt boligområde! Boligen holder god standard, har tre romslige soverom, gode kvaliteter på overflater og garasje.

Kjøkkenet har fin innredning med hvite fronter og laminat benkeplate. Det er integrert oppvaskmaskin, samt kjøkkenventilator med avtrekk og historiske fliser på vegg mellom over- og underskap og på vegg mot vindu.

Badet i overetasjen er flislagt og har varmekabler på gulv. Badet er utstyrt med innebygd og flislagt badekar, med glasskjerm mot wc, vegghengt wc, hvit innredning med nedfelt servant over underskap.

Vaskerom med fliser på gulv og malte vegger. Det er montert varmtvannstank på 200 liter, balansert ventilasjon og vanninntak på rommet.

Innvendige overflater generelt:
Gulv: Flislagt entré, vaskerom og bad. Parkett på stue, kjøkken og soverom i overetasjen.
Vegger: Malt tapet
Himlinger: Hvitmalte himlinger.

Informasjon er hentet fra verdi- og lånetakst og det henvises til denne for utfyllende informasjon. Det gjøres også oppmerksom på at Verdi- og lånetakst ikke er en tilstandsrapport. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med fullstendig verdi- og lånetakst, da dette kun er et utdrag. Verdi- og lånetakst finnes som vedlegg i fullstendig salgsoppgave med bilag som kan lastes ned eller fås hos megler.

Oppvarming
Det er montert balansert ventilasjon med varmegjenvinning i huset. Varmekabler på gulv på stue, kjøkken, entré og bad. Ellers peisovn montert på stue. Elektrisk oppvarming.

Styreleder BRL/sameie
Styreleders navn er Sonja Sætre.
Kjøper aksepterer sameiets vedtekter og evt husordensregler som bindende for seg, og er kjent med at eierseksjonslovens bestemmelser kommer til anvendelse på forholdet.

Eieform beskrivelse
Eierseksjonssameiet er regulert av bestemmelsene i eierseksjonsloven, samt sameievedtektene. En eierseksjon er en sameieandel i bebygd eiendom med tilknyttet enerett til bruk av en bolig eller annen bruksenhet i sameiet. Den enkelte sameier rår som en eier over seksjonen. Ingen kan som utgangspunkt erverve mer enn to seksjoner i sameiet.
For felles ansvar og forpliktelser hefter hver sameier i forhold til sin sameiebrøk. Det følger av eierseksjonsloven § 25 at sameiet har panterett i hver seksjon (for krav som følger av sameieforholdet) med inntil folketrygdens grunnbeløp.
Hvis en sameier tross advarsel vesentlig misligholder pliktene sine, kan styret pålegge vedkommende å selge seksjonen, jf eierseksjonsloven § 26.

Løpende kostnader
Innboforsikring, bygningsforsikring, strøm etc. Dette er utgifter som vil variere med avtale og forbruk. Kommunale avgifter kr 13.600 pr år inkluderer avløp, renovasjon, feiing og eiendomsskatt.

Byggemåte (bebyggelse)
Boligen er oppført med støpt plate på grunn. Yttervegger med bindingsverk og utvendig liggende bordkledning. Takstolkonstruksjon av tre og taktekking med betongtakstein. Vinduer med 2-lags isolerglass og trekarmer. Malte ytterdører og balkongdør. Treterrasse på bakkenivå.

Garasjen har støpt såle/ringmur og støpt plate på grunn. Yttervegger er bindingsverk med liggende bordkledning. Takkonstruksjon med stedbygde takstoler og betongtakstein som tekking. Det er innlagt strømkabel og lys i garasjen.

Tekniske installasjoner:
Rør-i-rør
Balansert ventilasjonssystem med varmegjenvinning
Gulvvarme på stue/kjøkken, entré og bad
Automatsikringer
Peisovn på stue
Muligheter for sentralstøvsuger

Ferdigattest/brukstillatelse
Det foreligger ferdigattest for boligen datert 04.06.2014 . Attesten er vedlagt salgsoppgavens bilag.

Parkering
Tomannsboligen disponerer egen garasje i bakkant av boligen med enkel tilkomst. Gode parkeringsmuligheter foran garasjen og like ved boligen.

Adkomst
Se kart. Det vil bli skiltet av Møre Eiendomsmegling ved felles visning.

Tomt
Tomten har asfalterte kjøre- og gangarealer. Asfaltert adkomst til boligen fra øst. På bakkeplan er det opparbeidet stor treterrasse med utgang fra stue mot sør. Port til utearealer mot øst. Hovedinngang mot nord. Gruset areal mellom støpt platting og garasje. Nybygget garasje ved inngangspartiet.

Regulering
Boligen ligger i område regulert til boligformål. Utsnitt av reguleringsplan med tilhørende kart og bestemmelser er vedlagt fullstendig salgsoppgave med bilag.

Vei, vann, avløp
Eiendommen har adkomst via kommunal veg og er tilknyttet offentlig vann og avløp.

Adgang til utleie
Eiendommen kan fritt leies ut. Vær da oppmerksom på eventuell skatt av leieinntekter, og mulig gevinstbeskatning ved et senere salg.

Overtakelse
Etter avtale med eier.

Avhendingsloven
Eiendommen overdras slik den fremstår ved besiktigelse. Selger fraskriver seg ansvar i henhold til avhendingsloven § 3-9. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann før bud inngis. Brosjyre om ?Lov om avhending av fast eiendom? kan fås av megler.

Boligkjøperforsikring
Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Det er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Betalingsbetingelser
1) Kjøpesum samt omkostninger innbetales pr. overtakelsesdato.
2) Skriftlig finansieringsbekreftelse må fremlegges senest ved kontraktsmøte.

Omkostninger
1) Dokumentavgift til Staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
2) kr 525,- i tinglysingsgebyr for skjøte og kr 199,- for grunnboksattest.
3) Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter; kr 525,- pr. stk.

Ansvarlig megler
Odd Arild Sæther

Husleien inkluderer
Felles bygningsforsikring, brøyting, fibernettverk og tv-tilknytning.

Fullstendig informasjon om boligen
Møre Eiendomsmegling oppfordrer alle interessenter til å innhente fullstendig prospekt for å få all tilgjengelig informasjon om eiendommen.
Dette vil gi deg det beste grunnlaget for å vurdere om akkurat denne eiendommen er den rette for deg.
Vi gjør oppmerksom på at nettannonsen ikke nødvendigvis inneholder all praktisk og juridisk informasjon.

Kontakt megler eller last ned salgsprospektet direkte.

Jon Kristian Røsok

Jon Kristian Røsok


Eiendomsmeglerfullmektig MNEF

 
Ratvikvegen 19 A