Nybøbakken 8, 6011 Ålesund

Eieform: selveier
Boligtype: Leilighet
Soverom: 2
Primærrom: 84m²
Bruksareal: 87m²
Energimerking: E
Byggeår: 2007
Tomt: 3131m²
Knr: 1504
Gnr: 32
Bnr: 476
Prisantydning: 2.990.000,-
Ligningsverdi: 761.462,-
Lånetakst: 3.060.000,-
Verditakst: 3.400.000,-
AndelFellesgjeld: 11.468,-
AndelFellesutgifter: 4.875,-
Eiendomstype
Leilighet
Prisantydning

2 990 000

 kr
+ Omkostninger
84/87 m²
2
2007

Beskrivelse

For fullstendig informasjon om boligen, bestill prospekt fra Møre Eiendomsmegling.
Fasiliteter
balkong/terrasse, parkett, heis, rolig område, garasje, off. vann og kloakk, hage, sentralt, turterreng

Beliggenhet
Nyere, flott leilighet sentralt beliggende i Nybøbakken. Dette er et populært, rolig og solrikt område like øst for Moa handelssenter med alle fasiliteter. Fra leiligheten har man også gangavstand til fine turterreng/trimløype. Ca. 13 km til Ålesund sentrum med gode bussforbindelser.

Inneholder
Leiligheten ligger i 1.etg og har samlet p-rom 84m² fordelt på stue og kjøkken i åpen løsning, 2 soverom, flislagt bad med opplegg til vaskemaskin og vindfang.
Det er også en bod i leiligheten på ca. 3m². Fra stuen er det utgang til en koselig overbygd balkong på ca. 12m² med trapp ned til felles hageareal.
Leiligheten disponerer også en parkeringsplass i parkeringskjelleren samt bod i kjelleretasjen på ca. 3m².

Standard
Leiligheten har lys, romslig og tiltalende stue og kjøkken i moderne åpen løsning. Det er god plass til spiseplass på kjøkken samt stor spisegruppe på stuen.
Kjøkkeninnredningen er moderne med hvite fronter, laminat benkeplate og integrert komfyr, keramisk platetopp, kjøle- og fryseskap, mikrobølgeovn og oppvaskmaskin.
Det er lagt flis mellom overskap og benkeplate.
Badet er lyst og innredet med wc, dusjkabinett, opplegg for vaskemaskin og baderomsinnredning med helstøpt servantplate, underskap, overskap, høyskap og speil med lys over.
Rommet har fliser på gulv og vegger i lyse tidsriktige farger. Mekanisk avtrekk.
Øvrige rom har hovedsakelig parkett på gulvene, tapet på veggene og hvite plater i himlingen.
Leiligheten har balansert ventilasjon. Alle hvitevarer medfølger i salget.
Det er lagt opp røranlegg til sentralstøvsuger, men det er ikke montert sentralstøvsuger.

Informasjon er hentet fra tilstandsrapport og det henvises til denne for utfyllende informasjon. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med fullstendig tilstandssrapport, da dette kun er et utdrag. Tilstandsrapporten finnes som vedlegg i fullstendig salgsoppgave med bilag som kan lastes ned eller fås hos megler.

Oppvarming
Det er innlagt fjernvarme via radiatorer på stue/kjøkken og soverommene som er dekket av fellesutgiftene. Det er også gulvvarme på badet.

Styreleder BRL/sameie
Ihht vedtektene må beboerne i leiligheten være minst 55år eller pensjonist og ny eier må godkjennes av styret. Styreleders navn er Elin Bakkhaug. Dyrehold er tillatt. Dugnad må påregnes. Vedtatte påkostninger/økte fellesutgifter: Ingen kjente etter økning til kr. 4.875,- som ble bestemt på årets årsmøte. Kjøper aksepterer sameiets vedtekter og evt husordensregler som bindende for seg, og er kjent med at eierseksjonslovens bestemmelser kommer til anvendelse på forholdet.

Eieform beskrivelse
Eierseksjonssameiet er regulert av bestemmelsene i eierseksjonsloven, samt sameievedtektene. En eierseksjon er en sameieandel i bebygd eiendom med tilknyttet enerett til bruk av en bolig eller annen bruksenhet i sameiet. Den enkelte sameier rår som en eier over seksjonen. Ingen kan som utgangspunkt erverve mer enn to seksjoner i sameiet.
For felles ansvar og forpliktelser hefter hver sameier i forhold til sin sameiebrøk. Det følger av eierseksjonsloven § 25 at sameiet har panterett i hver seksjon (for krav som følger av sameieforholdet) med inntil folketrygdens grunnbeløp.
Hvis en sameier tross advarsel vesentlig misligholder pliktene sine, kan styret pålegge vedkommende å selge seksjonen, jf eierseksjonsloven § 26.

Vilkår fellesgjeld
Seksjonen sin andel av fellesgjelden var frem til nylig kr. 5.165,-. På årsmøte 21.april 2017 ble det bestemt at det eksisterende lånet i DnB blir utvidet til kr. 250.000,- og seksjonens nye andel blir kr. 11.467,89. Dette lånet skal nedbetales over 45mnd og har pr.d.d. rentesats på 4,7%. Nedbetaling er dekket i felleskostnadene og felleskostnadene vil ikke øke grunnet dette.

Løpende kostnader
I tillegg til felleskostnader vil det påløpe utgifter til innboforsikring. Kommunale avgifter er inkludert i fellesutgiftene.
Selv om kommunale avgifter faktureres sameiet blir eiendomsskatt fakturert hver enkelt seksjon. Eiendomsskatten for denne seksjonen er kr. 4.636,- for året 2017.

Byggemåte (bebyggelse)
Leilighetsbygget ble oppført i 2007 med grunnmur i betong med asfaltdekke i parkeringskjeller, yttervegger i bindingsverk med utvendig stående bordkledning,
kledning og glatte plater, takkonstruksjon i tre tekket med papptekking eller folietekking. Etasjeskillerne er i trebjelkelag mellom leilighetene og i betongelementer mot parkeringskjeller. Vinduene i leiligheten er 2-lags isolerglass og innerdørene er hvitmalte dører.

For mer utfyllende informasjon se vedlagt tilstandsrapport datert 08.05.2017 skrevet av takstmann Steinar Åkre.

Ferdigattest/brukstillatelse
Det foreligger ferdigattest for bygget datert 25.02.2013. Attesten er vedlagt salgsoppgavens bilag.

Parkering
Leiligheten har en parkeringsplass i parkeringskjelleren. Det er også noen parkeringsplasser på tomten for gjesteparkering.

Adkomst
Se kart. Det vil bli skiltet av Møre Eiendomsmegling ved felles visning.

Tomt
Ca. 3.131,7m² eiet tomt som er felles for sameiet. Tomten er opparbeidet med to boligblokker med parkeringskjeller og asfaltert adkomstområde, asfaltert parkeringsareal for gjesteparkering, støpt utvendig rampe, asfaltert rampe med innkjøring til parkeringskjeller og grøntareal med plen og noe beplantning. Tomten vedlikeholdes av vaktmester.

Regulering
Boligen ligger i område regulert til bolig/forretning/kontor i reguleringsplanen for gnr 32 bnr 177 med flere, Holen. Utsnitt av reguleringsplan med bestemmelser, matrikkelrapport og tegninger, samt grunnboksutskrift og takst/boligsalgsrapport følger vedlagt.

Vei, vann, avløp
Eiendommen har adkomst via offentlig veg og er tilknyttet offentlig vann og avløp via private stikkledninger.

Tinglyste rettigheter
Følgende servitutter er registrert på eiendommens grunnbok:
Dagboknr 301686 tinglyst 28.10.1942 - Bestemmelse om gjerde samt om vann/kloakkledninger. Dagboknr 301687 tinglyst 28.10.1942 - Bestemmelse om vann/klaokkledning. Dagboknr. 301661 tinglyst 14.10.1946 - Bestemmelse om vann/kloakkledning med rettighetshaver gnr 36 bnr 32. Dagboknr 523344 tinglyst 30.10.2006 - Bestemmelser om parkering og adkomstrett med rettgihetshaver gnr 32 bnr 476 og 57 samt bestemmelser om elektriske ledninger/kabler. Dette dokumentet finnes ikke i kartverket sine systemer. Megler har derfor ikke sett dokumentene og kan ikke videreformidle disse. Dagboknr 523572 tinglyst 30.10.2006 - Seksjonering. Dagboknr 610015 tinglyst 30.07.2007 - Tilleggsseksjonering.
Utdrag av seksjonering og tilleggsseksjonering følger vedlagt. Fullstendige dokument og de andre dokumentene kan fås ved henvendelse til megler.

Adgang til utleie
Boligen har ikke egen separat utleiedel. Ihht vedtektene må eier selv bebo leiligheten. Eventuell utleie må godkjennes av styret og bør ha varighet påminumum 1år og maksimalt 3 år. Vær da for øvrig oppmerksom på eventuell skatt av leieinntekter, og mulig gevinstbeskatning ved et senere salg.

Overtakelse
Etter avtale med eier. Dog tidligst etter at styrets godkjennelse er gitt ihht sameiets vedtekter.

Avhendingsloven
Eiendommen overdras slik den fremstår ved besiktigelse. Selger fraskriver seg ansvar i henhold til avhendingsloven § 3-9. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann før bud inngis. Brosjyre om ?Lov om avhending av fast eiendom? kan fås av megler.

Boligkjøperforsikring
Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Det er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Betalingsbetingelser
1) Kjøpesum samt omkostninger innbetales pr. overtakelsesdato.
2) Skriftlig finansieringsbekreftelse må fremlegges senest ved kontraktsmøte.

Omkostninger
1) Dokumentavgift til Staten, 2,5% av kjøpesummen, samt
2) kr 525,- i tinglysingsgebyr for skjøte og kr 199,- for grunnboksattest.
3) Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter; kr 525,- pr. stk.
4)Boligkjøperforsikring kr 6 500,- (valgfritt)

Husleien inkluderer
Strøm i leiligheten og fellesarealer, fjernvarme, alarm, Canal Digital, vaktmester, brøyting, kommunale avgifter, service av heis, vedlikehold, forsikring av bygning (ikke innbo) og Renter og avdrag på fellesgjeld. Se vedlagt resultatregnskap/budsjett for nærmere spesifisering.

Fullstendig informasjon om boligen
Møre Eiendomsmegling oppfordrer alle interessenter til å innhente fullstendig prospekt for å få all tilgjengelig informasjon om eiendommen.
Dette vil gi deg det beste grunnlaget for å vurdere om akkurat denne eiendommen er den rette for deg.
Vi gjør oppmerksom på at nettannonsen ikke nødvendigvis inneholder all praktisk og juridisk informasjon.

Kontakt megler eller last ned salgsprospektet direkte.

Nils Arne Riise

Nils Arne Riise


Eiendomsmegler MNEF

 
Nybøbakken 8