Kjøpmannsgata 31, 6060 Hareid

Eieform: selveier
Boligtype: Leilighet
Soverom: 2
Primærrom: 77m²
Bruksareal: 88m²
Energimerking: E
Byggeår: 1998
Tomt: 1423m²
Knr: 1517
Gnr: 41
Bnr: 1109
Prisantydning: 1.650.000,-
Ligningsverdi: 532.407,-
Lånetakst: 1.500.000,-
Verditakst: 1.700.000,-
AndelFellesutgifter: 541,-
KommunaleAvgifter: 8.183,-
Eiendomstype
Leilighet
Prisantydning

1 650 000

 kr
+ Omkostninger
77/88 m²
2
1998

Beskrivelse

For fullstendig informasjon om boligen, bestill prospekt fra Møre Eiendomsmegling.
Fasiliteter
balkong/terrasse, off. vann og kloakk, sentralt

Beliggenhet
Leiligheten ligger fint til i toppetasjen på denne sentrumseiendommen. Det er gangavstand til alle sentrumsfasiliteter samt kort veg til barnehage og skole, Hareidhallen og Hareid stadion med ulike idrettslag. Musikk- og kulturskulen med tilbud innen musikk, dans og kunst. Offentlig varmebad ved Hareid sjukeheim. Gode turmuligheter i nærområdet.

Inneholder
Leiligheten ligger i toppetasjen og har samlet BRA 88m². Leiligheten har p-rom 77m² og inneholder stue og kjøkken i åpen løsning, 2 soverom, bad, vaskerom, gang og entré. Fra stuen er det utgang til balkong på ca 5m². Det er 2 boder inne i leiligheten samt en bod på gateplan som tilhører leiligheten. Dette gir godt med oppbevaringsplass.

Det gjøres oppmerksom på at ingen av soverommene holder dagens forskriftskrav til rømming ved brann og dagslys, men er vurdert som soverom med bakgrunn i at de ble brukt som dette under besiktigelsen. Ihht plantegningen vedlagt seksjoneringen så er ene rommet som i dag benyttes som bod opptegnet som soverom. Dette rommet holder heller ikke dagens forskriftskrav til rømming ved brann og dagslys.

Standard
Stuen er lys med moderne fargevalg og har åpen løsning med kjøkkenet. Kjøkkenet har skapfronter i malt glatt utførelse, benkeplate av laminat med nedfelt vask og utsparing for komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap. Det er flisplater mellom benkeplate og overskap. Kun integrerte hvitevarer medfølger i salget. Badet er innredet med dusjkabinett, wc og baderomsinnredning med servantplate, underskap, overskap og speil med lys over. Det er våtromsplater på veggene, fliser med oppkant på gulvet og malte takplater i himling. Fra badet er det inngang til et praktisk vaskerom utstyrt med skyllekar og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. På vaskerommet er det malt strie på veggene, fliser med oppkant på gulvet og malte takplater i himlingen. Veggene eller i leiligheten har hovedsakelig malt strie, gulvene har i hovedsak vinylbelegg og himlingene har malte takplater.

Informasjon er hentet fra verdi- og lånetakst og det henvises til denne for utfyllende informasjon. Det gjøres også oppmerksom på at Verdi- og lånetakst ikke er en tilstandsrapport. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med fullstendig verdi- og lånetakst, da dette kun er et utdrag. Verdi- og lånetakst finnes som vedlegg i fullstendig salgsoppgave med bilag som kan lastes ned eller fås hos megler.

Oppvarming
Varmekabler i gulv på bad. Ellers elektrisk oppvarming via panelovner i de rom hvor dette er montert. Villavent ventilasjonsanlegg med avtrekk på kjøkken og bad.

Styreleder BRL/sameie
Styreleders navn er xx. Dyrehold krever styrets godkjennelse. Dugnad samt trappevask må påregnes. Vedtatte påkostninger/økte fellesutgifter: Kjøper aksepterer sameiets vedtekter og evt husordensregler som bindende for seg, og er kjent med at eierseksjonslovens bestemmelser kommer til anvendelse på forholdet.

Eieform beskrivelse
Eierseksjonssameiet er regulert av bestemmelsene i eierseksjonsloven, samt sameievedtektene. En eierseksjon er en sameieandel i bebygd eiendom med tilknyttet enerett til bruk av en bolig eller annen bruksenhet i sameiet. Den enkelte sameier rår som en eier over seksjonen. Ingen kan som utgangspunkt erverve mer enn to seksjoner i sameiet.
For felles ansvar og forpliktelser hefter hver sameier i forhold til sin sameiebrøk. Det følger av eierseksjonsloven § 25 at sameiet har panterett i hver seksjon (for krav som følger av sameieforholdet) med inntil folketrygdens grunnbeløp.
Hvis en sameier tross advarsel vesentlig misligholder pliktene sine, kan styret pålegge vedkommende å selge seksjonen, jf eierseksjonsloven § 26.

Løpende kostnader
I tillegg til felleskostnader vil det påløpe utgifter til innboforsikring, strøm, tv, internett og kommunale avgifter. Dette er utgifter som vil variere med avtale og forbruk. Kommunale avgifter for denne seksjonen er ca. kr 8.182,75 pr år inkluderer vann, avløp og eiendomsskatt (for året 2017). Eiendomsskatten utgjør kr. 3.344,- pr år (for året 2017). I tillegg kommer renovasjon via Søre Sunnmøre Reinhaldsverk kr. 4.317,- pr år (Storhusholdning renovasjon for året 2017).

Byggemåte (bebyggelse)
Blokken er oppført i 1998 med grunnmur i prefabrikkerte betongelement i malt utførelse, yttervegger i bindingsverkkonstruksjon med asfaltplater og liggende bordkledning i malt utførsel og takkonstruksjon i A-takstoler med undertak av terfiberplater o.l. utvendig tekket med betongtakstein og papptekking.
Balkongen i leiligheten er i tett utførelse med fliser og rekkverk av tre i malt utførelse.
For mer utfyllende informasjon se vedlagt verdi- og lånetakst datert 13.12.2017 skrevet av takstmann Øyvind Tjervåg.

Ferdigattest/brukstillatelse
Det foreligger ikke ferdigattest for bygget, men midlertidig brukstillatelse for husvære i 2. og 3. etasje, datert 01.12.1998 er vedlagt salgsoppgavens bilag. Merknader i midlertidig brukstillatelse: 1. Dør til veranda må holdes forsvarlig stengt inntil verandadekke med rekkverk er ferdig. 2. Montere nødvendig brannslukkeutstyr og røykvarslere, Jmf. BF kap. 31:4. 3. Rømningsveger må merkas ihht BF kap 30.77 og 30.782. 4. Baderom/dusjrom skal ha vanntett golv/fall til sluk, jmf BF kap 41:511. 5. Der vindu er eneste direkte rømningsvei fra husvære skal annethvert rom ha vindu som tilfredsstiller kravene til rømningsvei ihht BF kap. 31:3. Frist for tilbakemelding om utført arbeid 01.01.1999. I tillegg foreligger det godkjente byggetegninger som også er vedlagt salgsoppgavens bilag.

Parkering
Egen parkeringsplass på felles parkeringsområde.

Adkomst
Se kart. Det vil bli skiltet av Møre Eiendomsmegling ved felles visning.

Tomt
Eiet tomt 1.423,1m² som er felles for sameiet. Tomten er opparbeidet med forstøtningsmur av betong, betong-heller, noe beplantning og asfaltert innkjørsel og parkeringsareal.

Regulering
Boligen ligger i område regulert til sentrumsformål-nåværende (Bolig/forretning) i reguleringsplanen for Hareid sentrum. Utsnitt av reguleringsplan med bestemmelser, matrikkelrapport og tegninger, samt grunnboksutskrift og takst følger vedlagt.

Vei, vann, avløp
Eiendommen har adkomst via kommunal veg og er tilknyttet offentlig vann og avløp.

Tinglyste rettigheter
Følgende servitutter er registrert på eiendommens grunnbok:
Dagboknr. 584 tinglyst 19.01.1998- Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m. Samme rett gjelder for everket og Telenor. Det gis også rett for nabotomter til å legge vann- og kloakkledninger over eiendommen samt bestemmelse om gjerde.
Dagboknr. 11827 tinglyst 28.09.1998- Seksjonering.
Utdrag av seksjonering følger vedlagt. Fullstendig seksjonering og dagboknr 584 kan fås ved henvendelse til megler.

Diverse
Selger opplyser om at det er våt papp i taket på boden på gjesterommet. Sameiet er informert om forholdene.

Adgang til utleie
Boligen har ikke egen separat utleiedel men kan leies ut i sin helhet. Vær da for øvrig oppmerksom på eventuell skatt av leieinntekter, og mulig gevinstbeskatning ved et senere salg.

Overtakelse
Etter avtale med eier.

Avhendingsloven
Eiendommen overdras slik den fremstår ved besiktigelse. Selger fraskriver seg ansvar i henhold til avhendingsloven § 3-9. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann før bud inngis. Brosjyre om ?Lov om avhending av fast eiendom? kan fås av megler.

Boligkjøperforsikring
Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Det er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Betalingsbetingelser
1) Kjøpesum samt omkostninger innbetales pr. overtakelsesdato.
2) Skriftlig finansieringsbekreftelse må fremlegges senest ved kontraktsmøte.

Omkostninger
1) Dokumentavgift til Staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
2) kr 525,- i tinglysingsgebyr for skjøte og kr 199,- for grunnboksattest.
3) Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter; kr 525,- pr. stk.
4) Boligkjøperforsikring kr 7 100,- (valgfritt)

Husleien inkluderer
Felleskostnadene på kr. 541,- pr mnd dekker snørydding, ytre vedlikehold og bygningsforsikring (ikke innbo).

Fullstendig informasjon om boligen
Møre Eiendomsmegling oppfordrer alle interessenter til å innhente fullstendig prospekt for å få all tilgjengelig informasjon om eiendommen.
Dette vil gi deg det beste grunnlaget for å vurdere om akkurat denne eiendommen er den rette for deg.
Vi gjør oppmerksom på at nettannonsen ikke nødvendigvis inneholder all praktisk og juridisk informasjon.

Kontakt megler eller last ned salgsprospektet direkte.

Jørn Velle

Jørn Velle


Eiendomsmegler MNEF

 
Kjøpmannsgata 31