Osstranda 6a, 6155 Ørsta

Eieform: selveier
Boligtype: Leilighet
Soverom: 2
Primærrom: 65m²
Bruksareal: 65m²
Energimerking: E
Byggeår: 2003
Tomt: 1805m²
Knr: 1520
Gnr: 47
Bnr: 338
Prisantydning: 2.070.000,-
Ligningsverdi: 524.647,-
Lånetakst: 1.760.000,-
Verditakst: 2.070.000,-
AndelFellesutgifter: 750,-
Eiendomstype
Leilighet
Prisantydning

2 070 000

 kr
+ Omkostninger
65/65 m²
2
2003

Beskrivelse

For fullstendig informasjon om boligen, bestill prospekt fra Møre Eiendomsmegling.
Fasiliteter
balkong/terrasse, peis, rolig område, off. vann og kloakk, sentralt, turterreng

Beliggenhet
Leiligheten ligger sentralt til med gangavstand til Ørsta sentrum og stor matvarebutikk like over gaten. Felles plenareal for sameiet og regulert friareal foran tomten og ned til Ørstafjorden gir flott utsikt mot vest.

Inneholder
Leiligheten går over ett plan (BRA/p-rom 65m²) og inneholder stue og kjøkken i åpen løsning, 2 soverom, bad med opplegg for vaskemaskin, gang og entré. Fra stuen er det utgang til en terrasse med levegg, som tilhører leiligheten. Leiligheten disponerer også en sportsbod med utvendig adkomst på ca. 5m² og en overbygd carport på ca. 10m².

Standard
Leiligheten ligger i 1.etasje og har trappefri adkomst. Leiligheten er gjennomgående lys, moderne og delikat. Stue og kjøkken i åpen løsning og med store vindusflater som gir gjennomgående lys. Kjøkkeninnredningen har malte fronter i heltre, godt med skapplass og opplegg for oppvaskmaskin.Kun intigrerte hvitevarer medfølger. Badet har inngang både fra gangen og fra hovedsoverommet og er innredet med buede dusjvegger med skyvedører, wc, opplegg for vaskemaskin og hvit baderomsinnredning med underskuffer, servantplate og overskap med speildører. Det er fliser på gulvet og veggene.
Veggflatene i leiligheten har i hovedsak tapet og himlingene er hvitmalte flater. Gulvet på stuen og kjøkkenet er parkett, belegg på soverommene og i gangen og flis i entré.

Lampen over spisestuen medfølger ikke i salget.

Informasjon er hentet fra verdi- og lånetakst og det henvises til denne for utfyllende informasjon. Det gjøres også oppmerksom på at Verdi- og lånetakst ikke er en tilstandsrapport. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med fullstendig verdi- og lånetakst, da dette kun er et utdrag. Verdi- og lånetakst finnes som vedlegg i fullstendig salgsoppgave med bilag som kan lastes ned eller fås hos megler.

Oppvarming
Det er montert vedovn i stuen og det er varmekabler i gulvet på badet. Ellers elektrisk oppvarming via panelovner i de rom hvor dette er montert.

Styreleder BRL/sameie
Styreleders navn er Bodil P. Standal. Dyrehold krever styrets godkjennelse. Dugnad må påregnes. Vedtatte påkostninger/økte fellesutgifter: Planlagt at fellesutgiftene skal økes til kr. 1.000,-. Kjøper aksepterer sameiets vedtekter og evt husordensregler som bindende for seg, og er kjent med at eierseksjonslovens bestemmelser kommer til anvendelse på forholdet.

Eieform beskrivelse
Eierseksjonssameiet er regulert av bestemmelsene i eierseksjonsloven, samt sameievedtektene. En eierseksjon er en sameieandel i bebygd eiendom med tilknyttet enerett til bruk av en bolig eller annen bruksenhet i sameiet. Den enkelte sameier rår som en eier over seksjonen. Ingen kan som utgangspunkt erverve mer enn to seksjoner i sameiet.
For felles ansvar og forpliktelser hefter hver sameier i forhold til sin sameiebrøk. Det følger av eierseksjonsloven § 25 at sameiet har panterett i hver seksjon (for krav som følger av sameieforholdet) med inntil folketrygdens grunnbeløp.
Hvis en sameier tross advarsel vesentlig misligholder pliktene sine, kan styret pålegge vedkommende å selge seksjonen, jf eierseksjonsloven § 26.

Løpende kostnader
I tillegg til felleskostnader vil det påløpe utgifter til innboforsikring, tv, internett, eiendomsskatt, renovasjon og strøm. Dette er utgifter som vil variere med avtale og forbruk. Kommunale avgifter er inkludert i fellesutgiftene og inkluderer vann, avløp og feiing.

Selv om kommunale avgifter faktureres sameiet blir eiendomsskatt fakturert hver enkelt seksjon. Eiendomsskatten for denne seksjonen er ca. kr.2.954,- for året 2018.
Renovasjon til Volda og Ørsta Reinhaldsverk betales av hver seksjon. For denne seksjonen var renovasjonen kr. 2.250,- for året 2017.

Byggemåte (bebyggelse)
Bygningen ble oppført i 2003 og har ringmur av betong, yttervegger av prefabrikerte moduler i bindingsverk utvendig kledd med bordkledning og takkonstruksjon i saltak av tresperrer tekket med stålpanner.
Vinduene i leiligheten er to-lags isolerglass i trerammer og ytterdøren er av tre.
For mer utfyllende informasjon se vedlagt verdi- og lånetakst datert 18.12.2017 skrevet av takstmann Henning Nybø.

Ferdigattest/brukstillatelse
Det foreligger ikke ferdigattest for bygget, men midlertidig brukstillatelse datert 25.03.2003 er vedlagt salgsoppgavens bilag. I tillegg foreligger det godkjente byggetegninger som også er vedlagt salgsoppgavens bilag.

Parkering
Leiligheten disponerer en carport samt en parkeringsplass på siden av carporten. Se vedlagt reseksjonering for å se hvilken carport som tilhører leiligheten.

Adkomst
Se kart. Det vil bli skiltet av Møre Eiendomsmegling ved felles visning.

Tomt
Ca 1.805,9m² eiet tomt som er felles for sameiet. Tomten er opparbeidet med kjøreareal, binoppstillingsplasser og hage mot vest.

Regulering
Boligen ligger i område regulert til boligformål i reguleringsplanen for Osstranda og er avsatt til sentrumsformål i kommunedelplanen. Utsnitt av reguleringsplan med bestemmelser, matrikkelrapport og tegninger, samt grunnboksutskrift og takst følger vedlagt.

Vei, vann, avløp
Eiendommen har adkomst via privat veg. Se vedlagte vegrett med dagboknr./dato: 408503/07.06.2010. Kostnader i forbindelse med brøyting tilkommer og er dekket i fellesutgiftene.

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp.

Tinglyste rettigheter
Følgende servitutter er registrert på eiendommens grunnbok:
Daboknr. 2971, tinglyst 08.07.2005 - Avtale om denne seksjonens tilleggsdel (areal og bygning). Gjelder ombygging av carporter, boder og parkeringsplasser.
Dagboknr. 1397, tinglyst 11.04.2003 - Seksjonering.

Eiendommen har vegrett over gnr 47 bnr 81 ihht dagboknr. 408503, tinglyst 07.06.2010. Samt gangrett på friareal og til sjøen.

Utdrag av servituttene følger vedlagt. Fullstendige dokument kan fås ved henvendelse til megler.

Adgang til utleie
Boligen har ikke egen separat utleiedel men kan leies ut i sin helhet. Vær da for øvrig oppmerksom på eventuell skatt av leieinntekter, og mulig gevinstbeskatning ved et senere salg.

Overtakelse
Etter avtale med eier.

Avhendingsloven
Eiendommen overdras slik den fremstår ved besiktigelse. Selger fraskriver seg ansvar i henhold til avhendingsloven § 3-9. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann før bud inngis. Brosjyre om ?Lov om avhending av fast eiendom? kan fås av megler.

Boligkjøperforsikring
Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Det er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Betalingsbetingelser
1) Kjøpesum samt omkostninger innbetales pr. overtakelsesdato.
2) Skriftlig finansieringsbekreftelse må fremlegges senest ved kontraktsmøte.

Omkostninger
1) Dokumentavgift til Staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
2) kr 525,- i tinglysingsgebyr for skjøte og kr 199,- for grunnboksattest.
3) Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter; kr 525,- pr. stk.
4) Boligkjøperforsikring kr 7 100,- (valgfritt)

Husleien inkluderer
Kr 750,- pr mnd.
Fellesutgifter inkluderer: Kommunale avgifter, forsikringer (ikke innbo), brøyting og klipping av plen.

Det er opplyst at fellesutgiftene skal økes til kr. 1.000,-, men ikke noe informasjon om når dette vil gjennomføres.

Fullstendig informasjon om boligen
Møre Eiendomsmegling oppfordrer alle interessenter til å innhente fullstendig prospekt for å få all tilgjengelig informasjon om eiendommen.
Dette vil gi deg det beste grunnlaget for å vurdere om akkurat denne eiendommen er den rette for deg.
Vi gjør oppmerksom på at nettannonsen ikke nødvendigvis inneholder all praktisk og juridisk informasjon.

Kontakt megler eller last ned salgsprospektet direkte.

Jørn Velle

Jørn Velle


Eiendomsmegler MNEF

 
Osstranda 6a