Nordstranda 12, 6050 Valderøy

Eieform: selveier
Boligtype: Enebolig
Soverom: 5
Primærrom: 161m²
Bruksareal: 243m²
Energimerking: G
Tomt: 1185m²
Knr: 1532
Gnr: 183
Bnr: 1186
Prisantydning: 2.660.000,-
Ligningsverdi: 1.192.499,-
Lånetakst: 2.650.000,-
Verditakst: 2.950.000,-
KommunaleAvgifter: 20.776,-
Eiendomstype
Enebolig
Prisantydning

2 660 000

 kr
+ Omkostninger
161/243 m²
5

Beskrivelse

For fullstendig informasjon om boligen, bestill prospekt fra Møre Eiendomsmegling.
Fasiliteter
balkong/terrasse, barnevennlig, rolig område, utsikt, hage, sentralt, turterreng

Beliggenhet
Enebolig beliggende på Nordstranda på Valderøya. Eiendommen ligger i et etablert område med i all hovedsak eneboliger fra forskjellige tidsepoker i nærmiljøet. Boligen ligger fint til i terrenget med god tilkomst og gode sol og utsiktsforhold.

Fra eiendommen er det kort veg til flotte turområder blant annet på Signalen. Turen til toppen tar rundt en halvtime og går i fint terreng. Fra toppen på 234 meter over havet har du flott utsikt mot Ålesund, Sunnmørsalpane, Godøy og Nordøyane. Fem minutter unna med bil ligger også Skjonghellaren som har flotte stier mot hellaren hvor det er arkeologiske funn fra bronse- og jernalderen.

Dagligvarehandelen kan gjøres ved Rema 1000 eller Eurospar Valderøy. Videre er det cirka 3-4 minutter til Øysenteret med kolonialbutikk, bank og flere andre butikker. Det er cirka 15 minutter med bil til Ålesund sentrum, og cirka 20 minutter til Moa fra eiendommen.

Offentlig kommunikasjon ligger lett tilgjengelig fra eiendommen. Det er bare 100 meter til nærmeste busstopp som tar deg til Ytterland og videre mot Giske, Godøy og Ålesund sentrum. Det er rundt 10 minutter med bil til Ålesund Lufthavn Vigra.

Nærmeste barnehage ligger bare et steinkast unna eiendommen. Gnist er en stor barnehage med småbarn- og storbarnsavdeling og moderne fasiliteter. Valderøy barneskule ligger bare 1,5 km fra eiendommen og har topp moderne fasiliteter, og er nylig oppført. Valderøy ungdomsskule ligger 1,8 km fra eiendommen. Av videregående skoler er Ålesund VGS nærmest, rundt 15 km fra eiendommen med tilbud innen yrkesfaglige, såvel som studiespesialiserende studieretninger.

Inneholder
Eneboligen har et samlet BRA på 243 m² og P-rom 161 m² som fordeler seg over 3 etasjer.
2. etasje har P-rom 74 m² og inneholder: 4 soverom, gang, trapperom og wc.
1. etasje har P-rom 87 m² og inneholder: Stue, spisestue, kjøkken, bad, gang, entré/trapperom og soverom.

Hele kjelleretasjen har BRA 78 m² og regnes som boligens sekundærareal. Boligen har også kryploft som tilbyr ekstra lagringsplass.

Standard
En romslig enebolig på 3 etasjer pluss kryploft. Boligen er oppgradert i senere tid med bl.a. ny drenering og fuktsikring av grunnmur, nytt kjøkken, stedvis fornying av overflater, samt ny bordkledning rundt inngangsparti. Boligen står fortsatt foran noe vedlikehold og oppgraderingsbehov.

Boligen har en tiltalende stue med nyere laminatgulv, spotlights i tak og god plass til sofagruppen. Fra stuen er det åpen løsning til spisestuen, hvor man har plass til en romslig spisegruppe. Fra spisestuen er det utgang til sydvendt veranda på 28 m². Fra spisestuen kommer man videre inn til et flott og romslig kjøkken. Kjøkkenet er utstyrt med hvit innredning fra Sverre Roald i laminat med profilerte fronter. Kjøkkenet ble skiftet i 2012, og fremstår moderne og innholdsrikt. Det er ventilatorhette over integrert komfyr, integrert oppvaskmaskin, kjøl- og fryseskap. Plater bak benk. Smart planløsning skaper et naturlig skille mellom stue og kjøkken.

I boligens 1. etasje finner man et romslig bad med flislagt gulv m/gulvvarme og våtromsplater på vegg. Badet er bl.a. utstyrt med dusjkabinett, badekar, wc, servant m/underskap og opplegg for vaskemaskin. Badet er av eldre dato og det er noe feil fall på gulv og dørterskel er noe lav.

I 2. etasje befinner det seg et toalettrom av eldre standard utstyrt med wc og servant. Rommet har dusjarmatur på vegg og avløpsrør i gulv, da det har tidligere vært badekar her. Muligheter til å installere dusjkabinett o.l. Toalettrommet har vinyl og teppe på gulv, samt malte plater på vegger.

Boligen har totalt 5 soverom som fordeler seg på 2 etasjer, ett soverom i 1. etasje og fire soverom i 2. etasje.
Underetasjen er svært romslig og består i all hovedsak vaskerom og kjellerrom/boder, og regnes som sekundærareal.

Innvendige overflater generelt :
Gulv:
Kjelleretasje har i all hovedsak støpte gulvflater. 1. etasje og 2. etasje har i all hovedsak laminat på gulv.
Vegger:
Kjelleretasje har i all hovedsak åpne murkonstruksjoner og pusset/malt mur. Utforet og platekledd på ene rommet.
1. etasje og 2. etasje har i all hovedsak mdf-panel, panel og malte/tapetserte vegger.
Himlinger:
Kjelleretasje har i all hovedsak malte himlingsflater.1. etasje og 2. etasje har panel, takessplater og malte himlingsflater.

Tekniske installasjoner:
Sikringskap med automatsikringer, nytt i 2016.
Luft/luft varmepumpe.
200 liter vv-beredere fra 2000 og 2003
Seriekoblet brannvarslersystem.

Informasjon er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Roger Birkeland og det henvises til denne for utfyllende informasjon. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med fullstendig rapport, da dette kun er et utdrag. Tilstandsrapporten følger vedlagt.

Oppvarming
Luft/luft varmepumpe og gulvvarme på bad. Ellers elektrisk oppvarming.

Løpende kostnader
Innboforsikring, bygningsforsikring, strøm etc. Dette er utgifter som vil variere med avtale og forbruk. Kommunale avgifter utgjør kr 20.776,- pr. år (for året 2017) og inkluderer vatn, avløp, avfall, feiing og eiendomsskatt.

Byggemåte (bebyggelse)
En romslig enebolig fordelt på 3 etasjer pluss kryploft.
Huset er opprinnelig et gammelt våningshus i tømmer som ble flyttet fra Lepsøya til Valderøya trolig ca 1930-1940-tallet utifra konstruksjon på grunnmur og opprinnelige vinduer i kjelleretasjen. Byggeåret er ukjent og kan ikke fastslås 100 %. Boligen ble tilbygd mot vest på 1960-tallet og rundt 1980.

Støpte fundamenter på antatt fast grunn. Det er støpt plate på gulv i underetasjen.
Grunnmur er oppført i sparesteinsmur-/betongkonstruksjoner som er pusset og malt utvendig over terreng.
Stedvis utforet og platekledd innvendig. Deler av grunnmur skiftet ca 1950.
Ny drenering og fuktsikring samt isolering av grunnmur i 2016. Plastrør.
Yttervegger av tømmer og bindingsverk fra byggeår. Yttervegger er kledd med liggende bordkledning fra byggeår.
Det er montert ny bordkledning rundt inngangsparti siste årene.

Vinduer er av forskjellig årgang og kvalitet. Noen vinduer fra byggeår med enkelt glass og koblet rammer, noen med 2-lags isolerglass fra 1960-tallet, noen utskiftet senere år med 2-lags energiglass. Nye vindu kjøkken i 2012. Nytt vindu soverom i 2016. Stedvis utskifting av glassruter på 1990-tallet, 2-lags isolerglass.
Takkonstruksjon av tresperrer fra byggeår, synlig på kryploft. Yttertak med undertak av bordtro tekket med Decra metallpanner, skiftet i 2010.
Etasjeskillere av trebjelkelag.

2 stk teglsteinspiper pusset og malt. Heldekkende beslag over tak, feieluke på loft og i kjeller. Ene pipen er utbedret med pipeelementer på kryploft. Begrenset mulighet for inspeksjon av pipe. Ene pipeløpet er ikke i bruk og er tettet igjen.
Det står en eldre vedkamin på ene rommet i kjeller, men usikkert om denne er tilkoblet.

Veranda mot sør på ca 28 m², utgang fra stue i 1. etasje. Det er støpt plate på gulv, ikke montert rekkverk.
Terrasseplatting med delvis takoverbygg oppført i treverk med terrassebord på gulv, klare acrylplater i tak.

Ferdigattest/brukstillatelse
Det foreligger ikke ferdigattest/brukstillatelse for boligen. Oppføring av bolig før Plan- og Bygningsloven trådte i kraft i 1965 var ikke underlagt søknadsplikt. For slike bygg foreligger det derfor verken byggetillatelse eller brukstillatelse/ferdigattest. Dette medfører ikke nødvendigvis at slike bygg er å anse som ulovlige pr. i dag.

Det foreligger derimot godkjente byggetegninger for tilbygg datert 12.05.1990, samt vedtak for godkjenning av tilbygg/påbygg. Dokumenter følger vedlagt salgsoppgavens bilag.

Parkering
Gode parkeringsmuligheter på egen tomt med gruset innkjørsel og biloppstillingsplass. Utvidet de senere år.

Adkomst
Se kart. Det vil bli skiltet av Møre Eiendomsmegling ved felles visning.

Tomt
Stor eiet tomt på 1 185 m² i tilnærmet flatt terreng. Tomten er opparbeidet med gruset innkjørsel og biloppstillingsplass, forstøtningsmurer, plenarealer og diverse beplanting med trær, frukttrær, prydbusker, hekker etc. Det er også tillaget en trivelig terrasseplatting på ca. 33 m² med dels takoverbygg på eiendommen.

Regulering
Boligen ligger i område regulert til frittliggende småhusbebyggelse i detaljplanen for Oksneset. Utsnitt av reguleringsplan med tilhørende kart og bestemmelser er vedlagt fullstendig salgsoppgave med bilag.

Det gjøres særlig oppmerksom på at bygg på eiendommen er registrert i SEFRAK-registeret (Sekretariatet For Registrering Av faste Kulturminne i Noreg). Bygninger som er SEFRAK-registrerte er ikke tillagt spesielle restriksjoner, registreringen fungerer mer som et varsko om at det bør gjøres en lokal vurdering av verneverdien før en eventuelt gir tillatelse til å rive, flytte eller endre bygningen. For bygninger eldre enn 1850 er det en slik vurdering lovfestet jf. Kulturminneloven. Informasjon er hentet fra Riksantikvaren.no

Vei, vann, avløp
Eiendommen har adkomst via offentlig veg og er tilknyttet offentleg vatn og kloakk.

Tinglyste rettigheter
Følgende servitutter er tinglyst på eiendommens grunnbok:
Dbnr. 101287, tinglyst 30.04.1954 - Leieavt. Bruksrett/disprett nedlegging og vedlikehold av vannledning.
Dbnr. 100185, tinglyst 11.01.1983 - Nye vilkår i leie.

Utsnitt av eiendommens grunnbok og servitutter følger vedlagt salgsoppgavens bilag.

Diverse
Bemerkninger på boligens tilstand, byggemåte:
- Det er noe stedvis høye fuktverdier i bjelkelag og bunnsvill mellom kjeller og 1. etasje.
- Noe stedvis høye fuktverdier i nedre del av lettvegger i kjeller, trolig grunnet kapillærsug.
- Noe stedvis saltsutslag og fuktmerker på grunnmur, men fuktsøk avdekket ingen unormale forhold.
- Bordkledning eri hovedsak av eldre dato og står foran generelt vedlikehold, lokale utbedringer. Det er montert ny bordkledning rundt inngangsparti siste årene.
- Vinduer i boligen er av forskjellig årgang og kvalitet. Det vil være påregnelig med noe stedvis utskiftinger.
- En del fuktskader og slitasjer på ytterdør i kjelleretasje. Står foran utskifting.
- Boligen er opprinnelig et gammelt våningshus og det er usikkert når dette ble bygget. Huset er tilbygd i flere etapper.
- Noe stedvise eldre fuktmerker og spor etter vepsebol i takkonstruksjon.
- Pipene er innvendig kledd med panel e.l. Teglsteinspiper skal ha minst 3 sider synlige for inspeksjon
- Terrasse har ikke montert rekkverk. Står foran generelt vedlikehold.
- Poengterer ellers at ikke alle trapper, rekkverk, isolasjon, våtrom etc, ikke nødvendigvis holder dagens krav til standard men de som var vanlig på utførelsestidspunkt.

Se vedlagt tilstandsrapport utført av Roger Birkeland for mer utfyllende informasjon.

Adgang til utleie
Boligen har ikke egen separat utleiedel men kan leies ut i sin helhet. Vær da for øvrig oppmerksom på eventuell skatt av leieinntekter, og mulig gevinstbeskatning ved et senere salg.

Overtakelse
Etter avtale med eier.

Avhendingsloven
Eiendommen overdras slik den fremstår ved besiktigelse. Selger fraskriver seg ansvar i henhold til avhendingsloven § 3-9. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann før bud inngis. Brosjyre om ?Lov om avhending av fast eiendom? kan fås av megler.

Boligkjøperforsikring
Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Det er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Betalingsbetingelser
1) Kjøpesum samt omkostninger innbetales pr. overtakelsesdato.
2) Skriftlig finansieringsbekreftelse må fremlegges senest ved kontraktsmøte.

Omkostninger
1) Dokumentavgift til Staten, 2,5% av kjøpesummen, samt
2) kr 525,- i tinglysingsgebyr for skjøte og kr 199,- for grunnboksattest.
3) Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter; kr 525,- pr. stk.
4) Boligkjøperforsikring kr 9 200,- (valgfritt)

Ansvarlig megler
Odd Arild Sæther

Fullstendig informasjon om boligen
Møre Eiendomsmegling oppfordrer alle interessenter til å innhente fullstendig prospekt for å få all tilgjengelig informasjon om eiendommen. Dette vil gi deg det beste grunnlaget for å vurdere om akkurat denne eiendommen er den rette for deg.
Vi gjør oppmerksom på at nettannonsen ikke nødvendigvis inneholder all praktisk og juridisk informasjon.
Kontakt megler eller last ned salgsprospektet direkte.

Jon Kristian Røsok

Jon Kristian Røsok


Eiendomsmeglerfullmektig MNEF

 
Nordstranda 12